Slö, slö, slö

Fotbollen slutade 1 - 1, tyckte att vi spelade helt okey! Lite slarvigt ibland, men vi var duktiga.

Funderar på att fortsätta sitta framför tv'n, käka mackor och se på Grey's! Hade planer på att kanske umgås med Malin ikväll men hon mådde inge bra så vi ställde in.
Imorgon måste jag verkligen hitta på någonting, kan inte sitta här inne en hel dag till. Ska försöka ta mig till arbetsförmedlingen imorrn. Kolla upp litegrann om hur man gör om man vill bli avlösare. Det är ju inte såå länge kvar tills jag börjar plugga igen så det blir svårt att leta efter ett fast jobb, inte för att jag tror att det finns så många jobb ute.

Nää, nu Grey's!

Fotboll

Nu är det fotboll! Damerna, Sverige - England!!

HEJA SVERIGE!

Törnrosa sov i hundra år...

Jag sov lite för länge trots allt, gick inte att kliva upp 11 när klockan ringde! :P

Sitter och fifflar lite på min farm och ska snart ta och diska undan här hemma, borde även plocka undan lite småsaker. Till exampel min resväska borde jag packa upp, har börjar göra det och tvättat all smutstvätt som jag hade med mig hem, men den ligger fortfarande öppen på golvet med en massa saker i sig. Det är så drygt att både packa och packa upp...

Annars händer det inte mycket, som vanligt.

Det gick! :P

Wohoo, jag kom in på min farm och hann skörda innan det blev dåligt! Nu kan jag somna utan att gräma mig över ett skörden gick åt helvet! Haha, I know... :P

Grattis Saga!

En ganska för lång powernap

Halloj bloggen!

Jag låg och läste för några timmar sedan men jag råkade tydligen somna, för jag vaknade nu för några minuter sedan. Skulle då gå in och skörda min sista skörd i farmville för jag visste att den skulle vara klar nu, men då ligger det nere på grund av någonting de fixar med sidan eller nåt. Drygt.

Min kväll har varit otroligt lugn och skön. Sett på Grey's och läst större delen, precis som jag ville ikväll. Ska nu strax gå och lägga mig igen, blir antagligen att jag läser en stund till. Jag ska försöka ta mig upp i tid imorgon och inte sova bort hela dagen. Det är skönt när man vaknar normalt på dagarna och hinner med att göra saker även under dagtid, det är oftast lite smått ångestframkallande när man vaknar sent på eftermiddagen.

Detta blev ett inlägg med bara svammel, har inte mycket roligt att komma med så jag ger upp nu.
God natt

Söndag 30/8 -09

Igår blev det utgång på Rex, det var en jävla massa folk och jag hade roligt! Vi skakade våra stora på schlagerdansgolvet! :D

Nu ska jag lägga mig framför Grey's och äta chips! Skriver sen!
Puss

Snokar'n

Ååh, jag kom nyss på att jag visst vet vad den heta Italienaren jag träffade i Grekland heter!! Så nu har jag gått igenom alla namn på facebook men hittar honom inte. Vissa hade ingen bild dock, och ingen av användarna hade så man fick gå in på sidan om man inte var kompis med dom! :/ Jag vill bara hitta hans användare så jag får en bild på honom, haha... jag e tönt jag vet, men jag vill inte glömma hans vaaaaackra ögon!!!

Detektiven Janna är framme!

Allt för min syster - Jodi Picoult

Allt för min syster
Orginaltitel: My sister's keeper
Författare: Jodi Picoult
Utgivningsår: 2004
Förlag: Månpocket
Första meningen: "I mitt tidigaste minne är jag tre år gammal och försöker döda min syster."

"Trettonåriga Anna Fitzgerald har alltid funnits där för sin syster Kate - bokstavligt talat. För Anna  är en så kallad designer baby, en perfekt genetisk matchning till systern, som lider av en ovanlig  typ av leukemi. Hon var bara några minuter gammal när hon för första gången donerade friskt  blod till sin syster. Det är kanske inte så konstigt att Anna hela livet känt sig som en reservdel till  Kate.
   Men nu har Anna fått nog. Kate har blivit sämre och om inte Anna donerar sin ena njure till  henne kommer Kate att dö. Trots att Anna älskar sin syster vill hon inte längre att besluten ska  fattas över hennes huvud. Hon uppsöker en advokat och stämmer sina föräldrar för att få rätten att bestämma över sin egen kropp..."


Detta var en riktigt stark bok som behandlar svåra frågor och svåra beslut. Boken är uppdelad så att i olika kapitel får man följa olika personer och deras tankar. Det är: Anna, pappan, mamman, brodern, Annas advokat samt Julia som utses som god man åt Anna i syftet att hon ska försöka hjälpa domstolen att avgöra vad som är bäst för Anna.
Alla personerna har en massa olika tankar och känslor både kring Kates sjukdom och kring Annas beslut om att inte längre ställa upp på att rädda livet på sin syster, och det gör allt så mycket mer gripande anser jag. Det är klart att jag förstår att föräldrarna vill göra allt de kan för att deras dotter ska överleva, men samtidigt är det rätt att sätta ett barn till världen just för det syftet?

Man får många tankar och känslor i och med boken, och jag hade aldrig kunnat lista ut hur den skulle sluta.
Boken kommer som film på bio här i Sverige den 25 september, så läs den och se den på bio med mig! :D

Massa Grey's

Sitter hemma och myser med måånga, (nästan ohälsosamt) många Grey's Anatomy avsnitt, läsk, godis och chips! Inte illa alls! Ska snart ta och fortsätta nörda framför serien, skulle bara titta till min farm på Facebook en stund först! :P

Händer inte mycket annars, imorgon är det fest! Jag som skulle vila levern lite från alkohol fram tills nästa helg, det verkar som att det kommer gå dåligt! Men jag är taggad faktiskt, grillning först och sedan fest... Inte dumt!!
Jag hade tänkt lägga upp lite fler bilder ikväll, men jag glömde sladden hos bror och jessika så det får bli en annan dag.

Nu ska jag läsa bloggar!
Puss

Fredag

Snart bär det av med bussen till stan, då ska det handlas och tvättas. Sen ska jag slöa framför Grey's! Jag ska även försöka få mitt internet att sammarbeta med mig tillräckligt mycket så att jag kan lägga in lite fler bilder! :)

Puss

Är man beroende så är man

Som ni säkert förstår så är jag inte så glad över att vara hemma från Grekland... jag hade gärna stannat kvar lite till i värmen. Men jag tänkte inte klaga nu, utan jag ville faktiskt få fram en bra sak med att vara hemma i Sverige.
Det är nämligen så att i flera dagar nu har jag varit OTROLIGT sugen på fil med müssli (det är nästan min drog till vardags). Har inte varit och handlat än men så fort jag kommer till stan imorrn ska jag gå till Coop och köpa fil och sen hem och äta fil tills jag storknar! HELVETE VAD GOTT! Sen vill jag ha limpa med leverpastej och smör på också så det kommer nog också få följa med mig hem (och en stor påse lösgodis! :P)

Jag riktigt längtar tills imorgon, så sugen är jag på fil! haha... lite knas!

Inte så solbrända

Sitter hemma hos bror och jessika nu och snyltar på deras dator litegrann, vill visa er blderna från resan! :D Det är ju en hel del bilder men jag börjar med dom från flygplatsen på väg ner:


Christian glömde sin kod till resväskan hundrasjuttiotusen gånger och fick ringa hem till mamma :P


Vi hade 6 timmar att döda på arlanda, det blev en hel del kortspel.


Emma skulle köpa en macka, men när hon skulle betala hamnade den på golvet.
Kan lova att jag aldrig har sett en människa försvinna från brottsplatsen så fort tidigare! :P



Kommer med fler roligare bilder så fort jag kan!

Hemma i Umeå igen

Nu är vi hemma!

Vi kom hem igår mitt på dagen men efter en hel natt på arlanda utan sömn var man kanske trött så jag sov hela dagen. På kvällen for jag och hälsade på min Jessi och myste med henne framför Save the last dance. Kom ganska nyligen hem från henne och snart ska jag iväg igen. Jag ska till Byn och hälsa på min bror och hans familj. Ska vara barnvakt åt brorsbarnen en stund medan de är på föräldramöte. Det ska bli såå kul att se mina älsklings barn igen, som jag har saknat dom!!!

Mitt internet är väääldigt segt just nu, måste vänta tills den åttonde då max-bandbredden nollställs igen innan det fungerar som vanligt. Så är jag väldigt off på bloggen närmaste tiden beror det på just detta.
Men jag kommer med bilder från resan så fort jag kan! :)

Idag bär det av!

Nu är det inte länge kvar innan vårt plan till Stockholm lyfter! Cirka 1 timme och 40 minuter kvar sedan är vi på väääg gott foll! :D Vi har lite tid att döda i Stockholm innan vi kan kliva på planet till Kos, men det ska nog gå bra! Så sjukt taggad jag är!! Har sådan resfeber att det nästan är obehagligt (nej, jag reser inte så ofta, därav min jävla resfeber) och jag kollar igenom packningen heeela tiden i rädslan att jag glömt någonting viktigt! :P

Nu ska jag gå igenom allt EN SISTA gång och sen är nog mamma här för att hämta upp mig!
Hoppas ni har en toppenvecka här hemma i Sverige, för det kommer vi nog ha där nere!! :D

Puss

Bebisfika och resfeber

Imorgon åker vi iväg till Grekland och Kos!! Så jävla underbart det kommer bli: sol, bad, alkohol! Vad men kan man begära? Ja, god mat också! :D

Har växlat pengar idag och packat. Jag hatar att packa, vet aldrig om jag packat allt jag behöver och jag packar alltid ner massa onödigt. Har försökt undvika det nu, vet dock inte om jag lyckades.
Nu ikväll var jag, Ida och Tina och överraskade Saga med en massa fika (som vi hade bakat själva) för att gratulera till hennes kommande lilla bebis! Det var roligt att träffas igen och vi pratade en heeeel del gamla minnen. Satan vad jag skrattade... hade kramp i kinderna och i magen ganska snabbt. :P

Borde gå och lägga mig nu, ska upp tidigt imorrn för att hinna duscha och se så att jag inte glömmer någonting. Jag har jävligt mycket resfeber så jag vet inte om jag kommer kunna somna... jag vill bara åka iväg nu så man slipper bekymra sig om man har packat allt!

Ha det bra här hemma i Sverige så ses och hörs vi om ungefär en vecka!! :D
Puss

Stress, stress

Just nu känns det såhär: För mycket att göra, för lite tid!!!

Därför ska jag kasta mig iväg nu och hinner inte skriva nåt!

Ha en bra dag! puss

Jävla hustomte

Var fan är min bikini-underdel!?

Memento

Jag har precis sett på en jävligt konstig film, men den var ganska bra ändå! Handlade om en kille som lider av korttids minnesförlust efter att ha haft inbrott i sitt hem där han och hans fru blev överfallna. Hans fru blev våldtagen och mördad och han fick ett slag i huvudet som gjorde att han fick en skadan i hjärnan. Filmen går ut på att han ska hitta sin frus mördare och det blir ju lite komplicerat då han inte har något korttidsminne och skriver ner allt på små lappar och fotograferar allt. Rätt bra faktiskt! Memento hette den! Den var liiite förvirrande vissa stunder...


Nu är det bara två dagar kvar...

Idag har jag varit hemma hos mamma och bakat och sedan bjöd de på middag! :) Var där hela kvällen eftersom att vi började se en tysk film efter middagen, den var rätt bra faktiskt. Jag hade inga förhoppningar alls på den från början, men den visade sig vara ganska så bra tillslut! Lite smått konstig ibland men! :)

Om två dagar åker vi iväg till Kos!!! Eller, det är nästan bara en dag kvar nu! På tisdag klockan tio bär det iväg!! Ikväll SKA jag verkligen börja packa, det måste jag! Men jag är så sjukt dålig på att BÖRJA packa, det känns alltid så himla dryyygt av någon anledning. Men jag ska ta tag i det ikväll, behöver inte packa klart allt idag (har inte ens inhandlat allt som ska med än) men jag måste iallafall börja.

Som sagt, stan och göra massa ärenden imorrn! Växla pengar, köpa nässpray till flygresan... har för mig att det var massa saker jag skulle fixa... men nu kommer jag bara på dom här två sakerna, haha.

Varför är män så himla komplicerade, ALLTID!?

Ännu en lugn hemmakväll!

Tjenis!

Dagen började faktiskt med en promenad, en ganska duktig promenad på ungefär en timme! Sen kom jag hem och käkade och sov en stund. Efter det träffade jag Malin för att åka och lämna tillbaka filmen som vi hyrde igår och nu sitter jag här. Har käkat middag och läst en hel del. Funderar på om jag ska ta och se en film nu eller om jag ska börja packa lite smått. Blir nog att dra fram resväskan och börja packa, skirva ner en "kom-ihåg lista" och sedan se på film.

Det blir alltså en lugn kväll här hemma som ni kan se, skönt det! Var lite sugen på att gå ut med massa folk, men jag har för det första inte råd till det och sedan känns det bra att vila upp mig lite innan vi åker iväg på resan. För den veckan kommer det inte bli mycket vilande! (Trots att vi är på semester, haha)

Nu ska jag packa!! :D Ååh, vad jag längtaaaaar!!!

Vart var alla män?

Har haft filmkväll med tjejerna (Malin, Lollo och Jess) ikväll och vi såg en riktig tjejfilm. Det var inte en enda man med i hela filmen - vilket var lite konstigt egentligen eftersom att den skulle handla om kvinnornas hämd på män! haha

Ska nog borsta tänderna strax och lägga mig och läsa en stund. Klockan är dock ganska mycket så jag borde sova snart. Jag och Malin ska upp på en motionsrunda imorgonbitti. Får i och för sig se hur tidigt det blir , lär ju bli mitt på dagen någongång! :P

Natti natt!

Jag och Malin har motionerat

Ikväll har jag och Malin varit ute på en lång promenad i en och en halv timme, duktigt av oss! Vi började promenera ganska lugnt men efter ett tag ökade vi tempot. Vi gick långt och kände oss väääldigt duktiga (måste ju jobba lite nu innan Kos :P). Dock käkade jag lite godis när jag kom hem... illa illa! Malin var så duktig som köpte nyttigt bröd som hon skulle äta när hon kom hem.

Tog en bild på Malin när hon spatserade fram, men tyvär blev den nästan helt svart så jag snodde bilden Malin tog på mig och min röv istället, varsågoda :P :


Vi kämpade oss verkligen upp för den där backen!!
Den kanske inte ser ut som mycket, men den var brant!

Städa, städa varje freeedag (torsdag)...

Ååhåå, vad jag är duktig ibland! Jag har städat upp min lägenhet, dammtorkat och dammsugit och plockat undan. Det behövdes verkligen och nu är det gjort - jävligt skönt att det är ur världen! Håller även på att tvätta för fullt, är inne på min andra maskin nu och ska strax gå och stoppa in den tredje och sista högen med tvätt.

Idag när jag var ute och promenerade träffade jag Saga! Det var så himla länge sedan jag träffade henne sist och det var så kul att se henne! Hon var ute och gick med hunden i solskenet. Man brukar ju säga att gravida kvinnor strålar och det gjorde hon också, trots värmen. :)

Nu ska jag skutta ner i tvättstugan, mycket mer än så händer det inte just nu. Har suttit och läst i över en timme nu, huur bra som hellst!!

Tut, tut...

God morgon! Jag har nyss ätit frukost och ska snart börja göra mig i ordning. Vad jag ska göra sen har jag ingen aning om, jag vet bara att jag inte vill sitta här inne och uggla när solen lyser! Ska väl gå på en promenad eller nåt.

Ni anar inte hur förbannat jävla less jag är på dessa byggjobbare som håller på här utanför!? Och av någon jävla anledning, antagligen för att störa så extremt mycket de kan, så tutar de med någon jävla maskin med några minuters mellanrum... WHY!? Lagom irriterande är det iallafall...

Nu blir det att ta tag i disken och sen ska jag UUUUT i solen!
Puss

Lite babbel

Mmm... varm choklaaaad! Sitter just nu och avnjuter en god kopp varm choklad, och det var inte igår jag drack det sist kan jag lova. När jag kände doften av det var det som att slungas tillbaka till barndomen och jag frågade mig själv varför jag aldrig dricker varm choklad längre? När man blir vuxen byter man ut varm choklad mot kaffe, inte för att det är dumt med kaffe heller... men en kopp varm choklad, inte mycket som klår det egentligen!

Ikväll har jag sett på film, en av filmerna jag fyndade på Nolia: Leo vs. Stephen. Helt okej film, men den var inte riktigt som jag hade tänkt mig att den skulle vara. Efter det la jag mig och läste vilket resulterade i att jag somnade en stund :P. Jag somnar alltid när jag läser på kvällen... haha! Jag har slö-surfat framför datorn och läst lite till. Tycker boken, Kyssa sammet, är riktigt bra.
På tal om böcker så har jag tappat bort Lasermannen som jag också håller på att läsa. Kan inte hitta den någonstans och jag misstänker att den kanske är kvar hos mamma. Men de brukar packa ner saker de hittar som jag glömt där  sen min vistelse i påsar som jag får när jag kommer förbi och de verkar inte ha hittat den än. Så är den inte där har jag ingen aning om vart den kan ha tagit vägen.

Vad ska jag hitta på nu då? Är inte direkt trött och inte så sugen på att läsa mer ikväll. Finns inte så mycket att göra den här tiden på dygnet... Aja, kommer nog bli så att jag fortsätter läsa.
Puss

Aj, aj, aj

Nu vet jag varför jag lagar mat så sällan... det slutar alltid med att jag bränner mig!!! Nu har jag världens brännmärke på underarmen och ett på långfingret och det gör förbannat jävla ont!! Det är inte tänkt att jag ska laga varm mat... tacka vet jag fil.

Jag kallas Törnrosa av en anledning

Goddagens! Jag har sovit huur mycket som helst sedan igårkväll!! Föst somnade jag runt 20.00 och vaknade 23.45 och pratade med Malin i telefonen i 40 minuter sen var jag så trött så vi la på. Borsade tänderna och stupade direkt i säng och somnade nästan genast. Vaknade först imorse runt 7, men somnade om igen och nu vaknade jag 13.00. Har jag sovit lite eller!? Haha, helt galet!

Nu ska jag gå och duscha och sen måste jag gå och handla lite mat. Det ekar tomt här hemma. Det enda jag har i matväg är havregryn så jag kan göra havregrynsgröt med lingonsylt.. har inte ens mölk så jag måste äta utan det. Så nu är det dags att fylla på förrådet lite..

Det finns så snälla människor!

Giddagens! Snart ska jag iväg och vara barnvakt till Mattias! Innan jag åker vill jag bara nämna att Stina är den sötaste!! Hon erbjöd sig att hämta mig här på Haga nu. Jag hade lite smärre panik i hur jag skulle ta mig till den delen av tomtebo innan klockan 12 då jag ska vara där. Det går knappt några bussar. Man kan ju ta vanliga Tomtebobussen och gå därifrån, men den tiden har jag inte på mig. Mattias mamma ska åka och jobba så jag vill INTE komma försent.
Men så erbjuder sig Stina att hämta mig och köra mig dit!! Vilken ängel!

Taaack Stina!!

Mysig dag med brorsbarnen

Tjenis bloggen! Jag har varit barnvakt hela dagen (är det fortfarande) så har inte haft någon möjlighet att blogga tidigare. Men två små barn i åldrarna 1 1/2 år och 4 månader så har man händerna fulla! :P Men faktiskt så har det gått mycket bättre än vad jag trott. Dessa barn är så lätta att ha och göra med, underbara ungar! Tur så har vädret varit strålade också så vi har kunnat vara ute mycket och det gör ju saker roligare.
Nu sover fasters små änglar och jag har precis slappnat av med en skål glass och ett glas läsk, det tyckte jag att jag förtjänade! Imorgon ska jag också vara barnvakt, men till en annan liten kille! :) Mattias är det imorgon och förhoppningsvis är vädret bra imorgon med så vi kan vara ute och leka heeela dagen.

Jag tror att jag kommer sova gott inatt! :P

Söndag 9/8-2009

Hejsan bloggen! Jag har inte haft någon lust att skriva sedan i fredags, jag har inte haft så mycket att skriva om heller om jag ska vara ärlig. Har egentligen inte mycket att berätta nu heller men. :P

Kräftskivan i fredags hos mamma var rolig! Jag snapsade rätt mycket och var ganska full vid 20.00. Haha, de söp ner mig!! :P Jag insåg att tar man hela snapsen istället för att bara smutta på den känner man mindre smak eftersom att man "kastar" drycken ner i halsen istället för att få litegrann i hela munnen. Så jag kastade i mig en del snapsar... sen bjöds det på cider som jag inte tackade nej till! ;) Roligt var det!

Igår blev det utgång på nya O'learys med medlemmarna av Kos-gänget (vi saknade dock två :/ ) och några till. Jag hade jättekul! Förfesten var rolig med grillning och en hel del peppning inför resan!!! :D Jag tror att vi kommer ha det så jävla kul därborta!! Vi är ett riktigt skönt gäng som ska åka så jag är full med förväntningar och förhoppningsvis blir resan som vi hoppas och vill att den ska vara.
Nya O'learys var riktigt, riktigt nice och det var mycket folk och bra stämning. Stället kändes lyxigt och glammigt med de olika våningarna och poolen. Bra, varierande musik spelades och för det får de absolut ett pluss i kanten!

Ikväll bär det av till Byn för min del. Ska vara barnvakt och brorsbarnen imorgon när bror och Jessika åker till Ikea. Det ska bli kul att se deras nya hus, har bara sett det från utsidan tidigare.
Nu ska jag se om jag har några få kronor kvar att köpa snus för och gå till Preem för att handla. Sen ska jag tillbaka hit och packa lite saker. Efter det: Byn! :)

Puss

Sista dagen på jobbet

Snart är min sista dag på jobbet över... så sköönt!! Ska då gå direkt hem till mamma. Är bjuden på middag, det blir kräftkalas! :D Så förbannat gott!
Efter det ska jag väl hem till mig, ska plocka undan massa saker som ligger och stökar. Det blir fort stökigt i min lilla lägenhet vill jag lova.

Trodde att jag hade åkt på en ögoninflamation imorse när jag vaknade!! Men nu under dagen har det blivit bätre och bättre och nu känner jag inte av någonting alls. Imorse var det alldeles igenkletat och rött men nu, tack och lov, är det bra igen. Jag måste se till att hålla mig frisk fram tills vi åker! Har kännt av en förkylning som ligger och bubblar som bara väntar på att få bryta ut. Aj aj... Antingen får den bryta ut NU så jag får den överstökad eller så får den gärna skippa att dyka upp överhuvudtaget. Vill.Inte.Bli.Sjuk.När.Vi.Åker.Till.Kos.
(Fast med min otur kommer jag säkert bli dödssjuk lagom tills resan...)


Drömmer mig bort

Det är näst intill omöjligt att sluta läsa Allt för min syster av Jodi Picoult!! Den är så gripande och så stark. Har legat och läst nästan hela kvällen från och till, och jag vill bara fortsätta läsa! Riktigt bra bok!
Den kommer ju tydligen på bio snart och det ser jag fram emot! :)

Imorgon är det min sista dag på jobbet... jäävligt skönt! Men samtidigt inte så bra eftersom att jag då kommer stå utan inkomst fram till kanske oktober om det vill sig illa. Vet inte riktigt hur jag ska överleva, men det löser sig... det gör det alltid! :) Ångrar inte att jag la ner pengarna på en resa, för jag behöver verkligen komma bort... även fast det bara är för en vecka!
Just nu känns det som att mitt liv har pausat, jag sitter mest bara och väntar på att tiden ska gå. Jag vill åka NU! Tur så brukar tiden gå ganska fort så troligtvis är resedagen inne innan jag ens hinner blinka. Så jävla kul det kommer bli!



Spola fram tiden lite, snälla?

På svältgränsen

En halvtimme kvar till lunch och jag håller på att svälta ihjäl känns det som! Det som gör saken ännu värre är att jag måste gå till ICA för att handla nåt, kan inte bara gå till lunchrummet... så jag kommer troligtvis inte få käka förren om en timme.

Ge mig maaaat

Här är de:



Här är mina nya och otroligt efterlängtade böcker!!! :)

Tänk om man hade som jobb att sitta och läsa böcker hela dagarna, vad mycket roligare saker skulle kunna vara. Nu har jag inte tid att läsa så mycket som jag skulle vilja - man jobbar på dagarna och hinner bara läsa ca 30 minuter på lunchen och sedan på kvällen är jag oftast så trött att ifall jag försöker mig på en läsning somnar jag oftast. :P
Det var väl det som var positivt med att vara tvungen att åka buss till jobbet (när jag vikade på förskolan i täfte), man kunde läsa på bussen! :)

Nu ska jag gå och hänga upp min tvätt och sedan ska jag stupa i säng. Trots att jag sov från 17 till 20 ikväll efter jobbet är jag trött och kommer nog somna ganska omgående.

God natt

Recension: PS Jag älskar dig! - Cecelia Ahern

PS Jag älskar dig!
Orginaltitel: P.S. I love you!
Författare: Cecelia Ahern
Utgivningsår: 2004
Förlag: Pocketförlaget






"
Holly och Gerry har ett perfekt liv tillsammans. De är lyckligt gifta och bor i Dublin, nära släkt och vänner. Vardagen flyter på i full fart och världen ligger öppen. Tror de.

Så händer det ofattbara. Ett par månader före Hollys trettioårsdag dör Gerry efter en kort tids sjukdom. Hon förlorar sin bästa vän, mannen hon älskar. För evigt. Han kan aldrig komma tillbaka.
Men ändå gör han det...

Ett par månader efter Gerrys död dyker hans sista gåva till Holly upp: 'Listan'. I tio brev, ett för var och en av årets återstående månader, lotsar han Holly genom sorgen och visar henne hur livet trots allt rymmer både tårar och skratt. En hjärtevarm berättelse om att hålla fast, våga släppa taget och lära sig älska igen."


Vilken feel-good bok det här var!! Även fast boken bygger på någonting så tungt så blir man ändå glad av den. Den är full med hopp och liv och man blir medveten om att livet faktiskt går vidare efter tragedier. Boken handlar om vägen tillbaka till livet och kärleken igen, både de svåraste och tyngsta sakerna med det men även de små positiva sakerna som händer.

När Holly börjar få sina brev från Gerry så klamrar hon sig fast vid dem och lever bara för dem. Hon går bara och väntar på nästa månad, då hon får öppna nästa brev. Med mycket stöd från vänner och familj inser hon sakta men säkert att hon måste försöka gå vidare efter sin makes död och släppa taget om honom. Vägen dit är inte lätt, men hon gör det hon kan för att lyckas.

Jag älskar Hollys familj och vänner! Vilken salig blandning av helt olika karaktärer och personligheter. Boken bjuder på både skratt och klumpar av gråt i halsen. Jag vet många som gråtit till denna bok men jag lyckades aldrig med det. Jag vet inte varför, jag som normalt sett är ganska blödig.

Detta är verkligen en bok jag rekommenderar! Och alla ni som sett filmen - läs boken! För det är sjukt mycket bättre!

Ett paket att hämta

Mina nya böcker har äntligen anlänt till Umeå! :D Jag får hämta dem idag efter klockan 17.00!! Guud så kuuul!! Ännu fler att fylla upp bokhyllan med är inte alls fel!

Idag vill jag verkligen inte

Ååh, jag hade gjort såå mycket för att fått ligga kvar i sängen hela dagen idag. Jag vill verkligen inte sitta här!!! Jag är trött, har förbannat ont i halsen och har ont i skallen. Två av dessa krämpor får jag väl skylla mig själv för... men det hindrar mig inte från att klaga på dem!

Känns som om detta kommer bli en låååång arbetsdag. När jag kommer hem måste jag tvätta, det börjar bli kris nu! :P

Vad görs denna dag?

Tisdagsrex

Är hemma nu efter en kväll på Rex med Malin. Kvällen har varit helt okej och mestadels gått ut på att hitta ett ragg åt malin, Vilket resulterade i att jag fick dansa (om man kan kalla det så) med världens konstigaste kille. Han dansade svängande med armarna, notera att vi var tvunga att hålla i varandra, hoppande och han log HELA tiden. Såg ut som att han hade LIMMAT fast sitt jävla smile i ansiktet. Gick ju tillslut inte att hålla sig för skratt. Det kändes dock som om Malin och den konstiga killens kompis (som malin då skulle ragga på) mest stod och skrattade åt oss... haha! :P Troligtvis hade killen med smilet tagit någinting han inte borde tagit!

Nuu ska jag sova!
Natti natt

Tårta

Jag har lite att göra på jobbet just nu. Satt och surfade runt och hittade vilken födelsedagstårta jag vill ha när jag fyller 22:


Bilden kommer ifrån: cakedesign.se

Så, den här kan jag väl få!? ;)

Nr 1

God morgon!

Tro det eller ej... Men idag var jag först här på jobbet! haha, det händer fan inte ofta. Dessa jobbnissar brukar ju vara här i ottan känns det som. Men neeeheejdu, inte idag! Idag var lilla morgontrötta jag här först! Hehe! :D

Det var lite segt att kliva upp imorse, hur underbart hade det inte varit att få ligga kvar och bara sova ut så länge jag velat? Tur att detta är sista jobbveckan för mig, sen ska jag då fan slöa!

P.S I love you - filmen

Ååååh vad besviken jag är på P.S I love you filmen!! Besviken!

Jag förstår att de som inte läst boken gillar filmen, det gör jag. Men filmen stämmer ju inte alls med boken!! Breven till exempel... Hon ska inte få breven på det där sättet!! Resan är också feeeel fel fel. Allt kändes fel! Visst, filmen är fin. Men problemet blir när de ändrat så sjuuukt mycket från boken. Och ja, jag MÅSTE läsa böckerna innan jag ser filmen. Tyvär blir det ofta så att jag blir besviken på filmen sen. De enda böckerna som inte fått mig besviken är Harry Potter filmerna, trots att de ändrat mycket där. Det kan ju dock vara för att det var så länge sedan jag läste böckerna.


Drygt

Blääh och fy... nu måste jag ta tag i städningen! Har nu betalat in resan till Kos! :D Hej då pengar!! Nu är jag fan pank igen... vart tog lönen vägen!? :P Fan att man inte hinner få nästa lön innan vi åker, vet inte riktigt vart jag ska få fickpengar ifrån. Får sälja en njure på svarta marknaden eller nåt!

Banken

Nu slutar jag jobba. Måste ner till stan för att gå till banken... jag råkade nämligen supa bort min bankdosa i helgen. Jag hade den i väskan och nu är det bortaaaa... Och eftersom att jag ska betala min del av resan till John nu så är jag i desperat behov av den, så det är lika bra att skaffa en ny, har ingen aning var den kan vara. Den kan mycket möjligt ha ramlat ut...

Sen ska jag hem och städa... Yeeey...!

Om ca 2 veckor...

... är jag HÄR:





På KOS!!! :D Så jävla underbart!!

Jag är hemma igen! :)

Jag sov i min egen lägenhet och min egen säng för första gången på en månad inatt. Trodde att det skulle kännas jättekonstigt att komma hem, men faktiskt så känns det som om jag aldrig har varit borta. :P Home, sweet home

Nu ska jag göra mig i ordning och pallra mig ner på stan. Ska shoppa litegraaann! :D Tyvär så är det ju Noliamässan för tillfället så det kommer ju vara å jävla mycket folk. Bläh!

So long!

RSS 2.0