Recension: PS Jag älskar dig! - Cecelia Ahern

PS Jag älskar dig!
Orginaltitel: P.S. I love you!
Författare: Cecelia Ahern
Utgivningsår: 2004
Förlag: Pocketförlaget


"
Holly och Gerry har ett perfekt liv tillsammans. De är lyckligt gifta och bor i Dublin, nära släkt och vänner. Vardagen flyter på i full fart och världen ligger öppen. Tror de.

Så händer det ofattbara. Ett par månader före Hollys trettioårsdag dör Gerry efter en kort tids sjukdom. Hon förlorar sin bästa vän, mannen hon älskar. För evigt. Han kan aldrig komma tillbaka.
Men ändå gör han det...

Ett par månader efter Gerrys död dyker hans sista gåva till Holly upp: 'Listan'. I tio brev, ett för var och en av årets återstående månader, lotsar han Holly genom sorgen och visar henne hur livet trots allt rymmer både tårar och skratt. En hjärtevarm berättelse om att hålla fast, våga släppa taget och lära sig älska igen."


Vilken feel-good bok det här var!! Även fast boken bygger på någonting så tungt så blir man ändå glad av den. Den är full med hopp och liv och man blir medveten om att livet faktiskt går vidare efter tragedier. Boken handlar om vägen tillbaka till livet och kärleken igen, både de svåraste och tyngsta sakerna med det men även de små positiva sakerna som händer.

När Holly börjar få sina brev från Gerry så klamrar hon sig fast vid dem och lever bara för dem. Hon går bara och väntar på nästa månad, då hon får öppna nästa brev. Med mycket stöd från vänner och familj inser hon sakta men säkert att hon måste försöka gå vidare efter sin makes död och släppa taget om honom. Vägen dit är inte lätt, men hon gör det hon kan för att lyckas.

Jag älskar Hollys familj och vänner! Vilken salig blandning av helt olika karaktärer och personligheter. Boken bjuder på både skratt och klumpar av gråt i halsen. Jag vet många som gråtit till denna bok men jag lyckades aldrig med det. Jag vet inte varför, jag som normalt sett är ganska blödig.

Detta är verkligen en bok jag rekommenderar! Och alla ni som sett filmen - läs boken! För det är sjukt mycket bättre!

Kommentarer
Postat av: Mamma Jessica

Jag förstår ;)

Det var ett intern skämt från min kompis ;) Så inge illa ment.

2009-08-05 @ 21:45:47
URL: http://mammajessica.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0