En blåsig dag och en underbar middag

Insåg nu när jag kollade att jag har ju inte tagit några bilder idag... jag tog en bild på Melvin och spelade in ett litet klipp när Melvin och bror åker rutschkana (aldrig stavat detta ord, men tydligen stavas det såhär :P).
Vi åkte inte till stranden som tänkt, det blåste lite för mycket idag så vi var och fikade på Cafét och sedan var vi hemma hos pappa resten av dagen. På cafét beställde jag först en Täftekråka igen och en glass, sen kom pappa för att fika med oss och jag var hungrig så han fick beställa en till Täftekråka åt mig... DOM ÄR GODA! :P

Pappa bjöd på en underbart god middag!! Grillat kött och massa gott, bakad potatis (som var grillad, fråga mig inte hur det fungerade), sallad med fetaost, grillad haloumi-ost (stavning på det?), grillad ananas, vitlöksbröd och olika såser. Tror det var länge sedan jag åt så jävla mycket, jag åt fan tills jag inte kunde andas mer... och efter middagen var det jordgubbar och grädde till efterrätt. Kan ju säga att nu sitter jag och dricker en samarin för att få bort halsbrännan... haha! :P


Melvin provar sin farfars stövlar

Brb

Lägger snart in lite bilder från dagen, det är mest bilder på Melvin! :P Ska bara föra över dem från mobilen till datorn!

Bokat!

Igår köpte jag och Malin biljetter till Sundsvalls gatufest som är i helgen! :D På lördagen ska vi dit, så jääävla nice!! Ska bli så skönt att bara åka iväg en liten sväng och komma bort från umeå, även fast det bara är för någon dag!
Det blir ju att spana in Sundsvalls grabb-utbud! ;)

Som i en bastu

Jag döör av värme! Att jag sitter och dricker kaffe gör inte saken bättre direkt... puuuuuh! Det blir så otroligt varmt här inne när solen ligger på och gassar.
Idag blir det kanske att åka ut till stranden i täfte med bror + familj. Det skulle vara riktigt skönt att göra och sedan käka middag hos pappsen igen (det tackar man aldrig nej till :P). Blir det att vi åker till stranden kanske jag till och med vågar bada!!!! Jag som är badkruka nr 1! Brrr, näää... men jag kanske vågar mig på ett dopp. Får väl se!

Recension: Bombyx - Anne Rambach

Bombyx
Författare: Anne Rambach
Utgivningsår: 2008
Förlag: Sekwa Förlag

"För den som avslöjar hemligheten är döden ett lågt pris."


"Frilandsreportern Diane Harpmann försöker döva sorgen efter en personlig tragedi genom att skriva ytliga livsstilsreportage. Under ett jobb på restaurang Bombyx i Paris Chinatown hamnar hon mitt i en blodig eldstrid. Hon klarar sig undan med livet i behåll och engångskameran full med avslöjande foton.

Tillsammans med en kollega ger hon sig in i en livsfarlig undersökning med tvära kast mellan kinesiska triader, amerikanska spioner, rysk maffia och fransk säkerhetstjänst. Hot, vittnen som försvinner, manipulation, statslögner mot bakgrund av industrispionage och bioterrorism - och snart blir Diane själv måltavla."



Jag blev positivt överraskad till den här boken, ska jag börja med att säga. Jag hade inte så jättehöga förväntningar och egentligen känner jag att kriminalare eller sådanna här research-böcker egentligen inte brukar falla mig rätt på tungan alla gånger. Men den här gången faller det dock ganska rätt, vilket gör mig glad!
Boken är lättläst och Rambach skriver på ett sätt som gör att läsaren verkligen är med i det som händer hela tiden. Hon lyckas hålla spänningen om researchen vid liv samtidigt som huvudpersonen Diane har egna spöken i sin privata garderob som man vill veta mer om. Rambach skriver väldigt miljöbeskrivande och det gillar jag, dock tyckte jag att det kunde bli lite rörigt med alla franska namn på olika byggnader och platser.

Dianne är frilandsjournalist och är bosatt i Paris, efter en personlig tragedi tar hon bara på sig enkla uppdrag och lever en dag i taget. En dag när hon är på restaurangen Bombyx för att fotografeta ett bröllop och intervjua de som är där bryter en skottlossning ut och Dianne överlever med nöd och näppe, hon lyckas till och med fånga mördaren på bild. Efter det blir Dianne blir nästan besatt av att ta reda på vad som hände där den kvällen och varför det hände, det här kan komma att bli hennes livs artikel. Hon kastar sig in i den grävande journalistiken och hamnar snart själv mitt i eldstriden.

En liten sak jag har att klaga på är att det var väldigt många karaktärer och massa olika människor med och jag hade svårt att skilja på vem som var vad i vissa sammanhang. Som jag skrivit förut har jag dåligt namnminne och det här problemet var inte till min fördel här.

Jag missade Daughtry... mitt hjärta blöder

Daughtry var på Rix FM festivalen i Västerås och jag var INTE DÄR! Jag hade fan inte ens någon aning att de skulle dit!! :'( Nu är jag riktigt ledsen kan jag lova...

Får hoppas att de kommer tillbaka till Sverige under deras turné för nya skivan som släpps nu 14 Juli... Då ska jag va där! Kosta vad fan det kosta vill!

Dagen i bilder

Nu ska jag visa lite bilder från min sköna dag ute på landet:

Jag låg och hade det underbart i solen...


...med en väldigt bra bok framför mig!


Miisan kom och var gosig


Middag ute med pappa, Pasta Carbonára


Efter middagen for vi ut med båten


Det gick fort!!


Sedan fick jag köra båten, det var JÄTTEKUL! :D


En dag i byn

Man kan ju inte klaga på livet en dag som denna. Jag är som sagt i Täfte, när jag kom hit såg jag några välkända ansikten stå utenför Davids hus så jag gick dit. Det var Daniel, Johan, For3, Gustav och Gustavs flickvän. Tydligen stod de där vid sina bilar utan att ha någonting att göra (jag tyckte dock att det va konstigt att de "hängde" utanför Davids hus utan att David själv va där :P). Vi bestämde oss då för att gå till Täfteås Sommarcafé och sätta oss där. Jag köpte en berömd och underbart god "Täftekråka" som är: Tunnbrödsrulle med sik, sallad, paprika, lök och gräddfil med dill i. Kan ha missat någon ingrediens men detta var vad jag la märke till när jag käkade! Gustav köpte en våffla och resten av sällskapet köpte glass. Jag avslutade med en härlig kopp kaffe. Så där satt vi i solen och njöt av livet!

Efter det skulle grabbarna till Sävar och käka pizza och jag gick tillbaka till pappa och la mig i solen. Nu sitter jag mest och väntar på att middagen ska bli klar och senare ska nog jag och pappa åka ut med båten och fiska. Nice, nice! :D

Lägger väl ut bilder från dagen när jag kommer hem!

Bort från stan

Snart ska jag åka ut till Byn, väntar på att pappa ska ringa och sedan hämta upp mig. Ska inte göra någonting ansträngande idag, ska bara ligga och slöa där ute. Så jävla skönt! Önskar lite att jag hade åkt ut lite tidigare så man hade haft hela dagen där, men detta är bättre än inget! :)

Nu ska jag göra mig i ordnig och packa ner bikinin! :D
Hoppas alla får en härlig dag! Puss

Min säng har aldrig sett så skön ut

Jag ska nog krypa till kojs nu, har varit vaken sen 7 imorse och det börjar kännas vill jag lova. Imorgon bär det av till Byn och hem till pappa. Ska bara ta det lugnt, ligga ute och njuta med en god bok i handen. Sedan kommer jag bli bjuden på pasta carbonára som jag har varit sjukt sugen på väldigt länge nu! :D

Natti natt

Mysig och varm dag tillsammans med Klara

Jag har, som jag skrev tidigare, bara myst med Klara idag. Vi har varit ute i stort sätt hela dagen och jag lyckades bränna mig på axlarna. Vi har promenarat runt, handlat lunch och suttit på en fin gräsplätt och haft det underbart.



Så här söt var lilla Klara idag i sin nya klänning som faster har köpt åt henne! :D

Melvin hade coolaste outfiten idag men jag glömde fota honom i den. Bandana på huvudet (med döskallar på tror jag) och solbrillor på sig, SKITCOOL!
Nu ska jag gå till OK och köpa glass, jag håller på att smälta bort här hemma.
Puss

Bye bye

Nu ska jag åka iväg och vara barnvakt åt lilla Klara! Kommer bli myyys!

Hoppas alla får en toppendag idag!
Puss

God mat, gott folk och ett underbart väder

Godmorgon! Vilken dag vi kommer få idag!! Bara passa på att njuta nu vettni, för vi har ca 20 sådanna här soldagar PER ÅR! Det är fan inte mycket...

Gårdagen var helt okey! Den startade underbart: Jag, John och Dennis gick till mariehems centrum och käkade middag på restaurang Maria. Vi satt på deras uteservering och bara njöt av den goda maten, gott vin och (tydligen) gott öl. Jag hade kunnat sitta där i evigheter. Efter det gick vi hem till John igen och satt ute på hans balkong i solen. Då kände man att: Såhär ska livet alltid vara. Helt underbart va det! Här kommer två bilder på pojkarna på balkongen:





Behöver jag förtydliga att vi hade det ganska så underbart där vi satt? :D
Det bar sedan iväg till TC för mig och John och Dennis gick till Rex. Det var väl helt okey på TC, kom ganska mycket folk efter ett tag. Vi hade varit smarta nog att vara ute i god tid så vi behövde inte så i kö alls, ibland är man smart.

Nu avrundar jag detta inlägg med att säga: Sommar, sommar, sommar!

Halloj!

Vilken  värme det är idag! Jätteskönt ifall jag bara skulle ligga på gräset och sola... men jag har släpat hem två kassar från systemet. Jag svettades kan jag lova!
Nu sitter jag och väntar på att krigarna som festade igår ska börja leva och tagga till ordentligt! Vi ska till Nydala och grilla och sedan får vi väl se vad som händer.

Vad ska man ha på sig?

Jag är KASS på att poppa popcorn!

Jag är så svensk idag!

SÅ JÄVLA BRA VI ÄR!!! Riktigt, riktigt bra match av U21 laget, trodde fan inte att jag skulle överleva matchen och sedan när det blev straffar var jag nära på att gå ut! Jag är så stolt över pojkarna! Vi var ju kung ända till slutet!

Nu måste jag gå och duscha, jag har varit så nervös så jag har typ svettats mer än spelarna!

Nu jävlar Sverige!!

Snart är det fotboll på TV!! U21 Sverige - England!! Kom igen Sverige!

Vad händer efter matchen då? Är inte så sugen på att bara sitta hemma och inne ikväll, men vill inte tok-parta heller. Sen vet jag ju inte om det är så mycket folk som är peppade att hitta på nåt? Jessi jobbar då hela kvällen vet jag. Malin är iallafall hemma, har dock inte hört om hon är sugen på att hitta på nåt.

Aja, får ta tag i det där efter fotbollen! :D


Jobbar idag

Sitter nu på sommarjobbet / extrajobbet och väntar på att lunchen ska börja om tio minuter. Har gått igenom allt och uppdaterat mig om hur allt fungerar nu på förmiddagen och ska nu jobba eftermiddagen, så jag får tjäna lite pengar denna dag. Det behövs! :P

Fredag idag, vad ska man hitta på ikväll?

Varmt och skönt idag

Morrn morrn! Jag tog mig upp och jag är vaken, lite seg och sliten men ändå! :) Känns dock inte så kul att sitta inne på ett kontor och jobba idag när jag har hört att värmen ska dra sig upp till 30 grader, jag vill ligga ute och gassa!!  Dock känner jag att jag bränt mig lite sen igår, det kliar och har sig överallt, så det kanske är bra att jag inte är ute i stekande sol just idag.

Fredag gott folk! :D Vad händer och sker runt om i Umeå? Jag vet ju vissa jävlar som är på väg till House of metal nu... Jag vill också vara på väg!!! Kanske inte just till House of metal... men någonstans!! :P

Nu ska jag göra mig klar! Puss

Kommer jag lyckas?

Jag ska upp och jobba imorrn, väckarklockan är ställd på 07.00... roooligt!? Det blir att skippa X-files ikväll tyvär, vill inte sova när mamma kommer och hämtar mig strax före 8! :P Så nu ska jag krypa till kojs och sova...

R.I.P King of pop

Mina godingar är hemma

Här är mina nya godingar som har legat alldeles förlänge hemma hos pappa och väntat på mig!! Vilket lässug man får bara av att titta på dom, håller ni inte med!? Men ska läsa ut någon av de två böckerna jag läser nu innan jag börjar på en ny... att läsa tre böcker åt gången tycker jag är lite väääl mycket.



På tal om böcker, nu ska jag lägga mig och läsa! :D

Spenderat tid på Höjden

Tjenare!

Jag har inte varit hemma på över 24 timmar så det har blivit lite dåligt med uppdateringar! Åkte in till stan igår på dagen får att träffa Emma, vi gick lite på stan och jag hittade en jättesöööt klänning till lilla Klara som jag bara var tvungen att köpa. Köpte även en present till Melvin, sen åkte jag direkt dit och lämnade dem! Fick mysa lite med bus-barnen och sedan for jag, bror, Melvis och Klara med bilen ut till täfte och hälsade på pappa. Bror skulle hämta någonting så de kan börja flytta lådor idag (de ska flytta - till TÄFTE :D). Eftersom att vi åkte ut dit fick även jag ta med mig mina nya böcker hem! -Lycka-
Efter det blev jag bjuden på middag, en riktig sommarmiddag med sill, skinka, potatis, dillsås, gott bröd, underbara oliver och tigerräkor!! Wunderbart!
Senare på kvällen gick jag över till Jessi, vi skulle först sjunga singstar (vilket inte blev av för vi prata för länge), sen gick vi och låna en film av grannen... den hann vi inte heller se får vi prata för länge! :P Helt plötsligt var klockan 02.15.
Jessi va snäll och jag fick sova hos henne och när vi vaknade idag gick vi ut och la oss i solen. Så jag har fått lite färg! :D

Nu är jag iallafall hemma och har nyss käkat middag! Ska sätta mig och läsa ikapp massa bloggar och sedan får jag se vad som händer.

Vem är vaken nuuu???

Ha, jag är vaken!! :D Och klockan har inte ens hunnit slå 12 än, det ni! Gissa hur nöjd jag känner mig? Sitter nu här vid min kära dator, dricker kaffe och äter mackor... inte illa alls. Ska hoppa i duschen på en stund och sedan ge mig iväg ut.

Jag läste ut boken igår, så ska väl försöka sätta mig och skriva några rader om den senare! :)

Bara 32 sidor kvar

Det var ett ganska förvirrat och inte ett jättebra Arkiv X avsnitt som visades inatt, tyvär. Hoppas på bättre lycka imorgon!
Jag ska nu krypa till kojs och se om jag är pigg nog att läsa ut Bombyx. Är sjukt nyfiken på hur den ska sluta!! Har bara 32 sidor kvar nu så det borde inte vara några problem, så länge ögonlocken håller sig uppe.

Imorgon ska jag lyckas med att ta mig upp senast 12!!

Det nya landslaget

Äntligen får man se på roliga landskamper där Sverige är inblandade!! Jag blir så glad och hoppfull inför vårt svenska landslags framtid! Killarna i u21 laget vet ju faktiskt hur man rullar boll!!! Marcus Berg kan sina grejer vill jag lova, men även andra spelare som Toivonen, Elm, Bajrami ...MED FLERA! Hoppas bara att det fortsätter gå framåt för dessa unga spelare så att vi kan få lite av hoppet tillbaka!

Just nu ser jag ljust på Svenska fotbolls landslagets framtid! Tack och lov!

Marcus Berg in action

En dag på biblan

Tjo och tjim! Hur har jag fördrivid denna dag då? Joo, jag gick till biblan och lämnade tillbaka en bok. Sen gick jag runt på biblan och spanade på böcker i ca en timme (spana på böcker i biblan är typ det roligaste jag vet). Satte mig även ner i en skön stol och läste lite i boken jag håller på med som jag hade med mig i väskan.
Efter det började jag traska hemåt och kom på att jag behövde handla, så det blev en lite längre promenad via Coop hem. Nu sitter jag här och väntar på att maten ska bli färdig. Börjar bli ganska hungrig nu faktiskt.

Vad ska man göra ikväll då?

Inte den här gången heller

Jag tog mig inte upp 12, visst blir man förvånad? Känns som om varje gång jag säger att jag ska upp en viss tid, det är dom gångerna det är svårast att ta sig upp. Varför blir det så!?

Solen har kommit fram nu på eftermiddagen iallafall, läste i syrrans blogg att det tydligen var mulet tidigare. Jag ska nog ta och dricka upp mitt kaffe och sedan ta mig ut i solen en stund. Vad jag ska hitta på i solen har jag dock ingen aning om...

Have fun

Jag vill sitta på ett flyg påväg bort

Jag har precis suttit och kollat på olika resor och drömt mig bort... Jag vill utomlands!! Det spelar fan ingen roll vart jag åker bara det är varm och soligt! Men just nu har jag inte råd att resa pluss att jag börjar jobba snart... Men man får ju alltid drömma!

Imorgon ska jag fan försöka att ta mig upp, senast 12 ska jag vara vaken! Får se hur det går med tanke på att jag fortfarande är vaken den här tiden samt att jag planerar att läsa en stund innan jag somnar. Får se vad jag hittar på för spännande att fördriva min tid med imorgon, jag hoppas på att det blir jättevarm och soligt så att man kanske kan få lite färg på sin bleka kropp.

Jaa, jag lyckades publicera bilderna äntligen!!
Här kommer två bilder på mina favorit-älsklingsbrorsbarn:

Lilla prinsessan Klara


Storebrorsan Melvin


Klistermärken

Har precis kommit ut ur en lång och skön dusch. Var tidigare på en liten promenad med Malin till Nattöppet, köpte en Highschool musical klubba där :P. Man får med ett klistermärke med klubban och förra gången jag köpte en fick jag bara ett tråkigt märke med texten "High school musical 3". Nu tänkte jag att jag skulle köpa igen och få nåt bättre, och tur hade jag! Fick en söt bild av Troy och Gabriella (Zac Efron och Vanessa Hudgens). Så nu ska jag klistra fast den bredvid det första klistermärket här på min dator! :P

Snart börjar Paradise Hotel och innan dess hade jag tänkt läsa några rader! Skriver sedan!

Jag vill ju!

Idag har jag inte gjort mycket, jag måste börja göra saker på dagarna nu innan jag börjar jobba. Men vad fan ska jag börja göra? Jag var iallafall och handlade mat och sedan låg jag ute och solade med en bok i handen, det var ganska härligt. Sedan började det blåsa lite väl kallt så jag gick in och läste istället, vilket resulterade i att jag somnade och vaknade vid 20.00.

Vad ska jag hitta på nu då?

Varför kan jag fortfarande inte publicera bilder!? Jag blir TOKIG!

Mys med brorsbarnen

Hallå bloggen! Dåligt med uppdateringar, jag vet!! :/

Kvällen har jag spenderat med mina underbara brorsbarn, och Jon och Jessika självklart. :) Blev bjuden på gómiddag och Melvin har blivit så duktigt att han kan äta heeelt själv nu, stora killen! Klara såg ut som en liten prinsessa i sina nya kläder som hon har fått av sin farmor.

Tänkte här lägga upp en bild på prinsessan Klara för att ni ska få se hur otroligt fin och söt hon är, men bloggen bråkar.

Får se vad jag ska hitta på nu då... borde gå och lägga mig för att inte sova bort hela morgondagen.

Tar det lugnt och är ledig

Goddag bloggen! Solen lyser och jag vill egentligen inte sitta här inne och ruttna, ska ta en promenad till Höjden och hälsa på mina brorsbarn och deras fina föräldrar. Jag blir bjuden på middag till och med! :) Leka min bus-barnen är aldrig fel!! Visst, Klara är väl liite för liten för att busa än, men Melvin är en liten busunge!

Sen hade jag tänkt hinna träffa Jessi också, men hon bor ju på samma ställe så det är nog inga problem med att hinna med det!
Annars händer det inte mycket idag, jag har ingenting jag måste göra utan jag kan bara fördriva dagarna som jag vill! Skönt! Jag längtar till den 15 Juli då vi ska på premiären av den nya Harry Potter filmen, betalade in pengarna igår!! Det är fan inte så jävla länge kvar... med tanke på hur länge jag har väntat på att den ska komma på bio!!

Nu ska jag börja vandra tänkte jag! Ha en bra dag!

Lite seg idag

Hej!
Är hemma och är ganska så trött. Hade väl rätt trevligt igår med undantag för vissa saker som kunde ha uteslutits, men men överlag var det kul!
Jag hade sagt att jag skulle ta många bilder som jag senare kunde publicera, men nu såhär i efterhand tror jag inte att jag tog en enda bild.. :S Joo, kollade efter och det va väl fyra bilder jag hade tagit. Inte såå många alltså! :P Ska lägga in dom på datorn nu och se om de är några värda bilder överhuvudtaget.

So long!

Midsommar

Glad midsommar! :D

Snart bär det av till Sävar för min del, där ska jag fira midsommar med grabbarna grus. Har egentligen ingen stor koll på vad vi blir för folk exakt, men det återstår att se!

Hoppas ni får en bra dag och kväll!!
Puss

Ännu ett onödigt inlägg

Nu ska jag prova sova igen, och den här gången ska jag fan lyckas också!!

Vad händer alltså?

Alltså, vad hände!? Jag som var så förbannat jävla trött att jag inte visste hur fan jag skulle orka se Paradise hotel som började 00.30, är fortfarande vaken!! Jag var ju så jäävla jäävla trött men sen när jag la mig för att sova så gick det bara inte. Det började pipa och tjuta som fan i mitt högra öra, vilket var omöjligt att ignorera, och sen kände jag mig inte det minsta trött heller. Jävla helvete! Jag som skulle sova tidigt ikväll och vara pigg och glad hela dagen och kvällen imorgon, får se hur det kommer gå nu.

Kan prova publicera bilden på min nya klänning igen...

Nää, det gick inte nu heller!

Skitblogg

Halloj! Jag har inte haft någonting att skriva om idag och har egentligen fortfarande inte mycket att komma med. Direkt när jag vaknade imorse åkte jag och Malin till Strömpilen och shoppade lite. Jag hittade ett par blåa shorts och en söt klänning att ha i sommar! :) Malin köpte skor.

Mina böcker har kommit!! :D Men jag gjorde ju fel när jag beställde dom, brukar alltid välja att de ska skickas till OK här bredvid, men det glömde jag bort att göra nu så de hamnade i Täfte istället. Lite smådrygt. Men men, får hämta upp dom i dagarna!

Jaha, tänkte visa klänningen här... men blogghelvetet vägrar!

Trevlig och snabb utekväll

Nu är jag hemma igen! Vi gick till TC och drack en cider, mycket trevligt var det. Man kunde ju till och med sitta ute tack vare värmelamporna! :) Nu ska jag lägga mig och läsa en stund innan Paradise Hotel börjar om en timme!

Ni anar inte hur sköönt det är att jag inte behöver tänka på plugg mera! Jag har ingenting som hänger över mig och skriker "du borde skriva klart mig NU". Tack och sommarlov!! :D

Yeeees!

Strax ska jag och Maria bege oss ut och dricka cider! Underbart! :D Nu kan jag le igen för första gången ikväll! Haha!

(Hoppas ni har kul där hemma alla som sitter inne och ruttnar!!!!!)

Woohooo, sommarlov i två veckor nu!

Inlägget jag skrev tidigare idag gick inte att publicera, jävligt irriterande!!

Jag är iallafall helt klar nu med uppgifterna och har nyss kommit hem från att ha lämnat in dom! :D Woohooo, grattis mig!! Så jääävla skönt det känns alltså! Nu har jag två veckors slappande framför mig innan jag börjar jobba. Det enda jag ska göra är att slöa, läsa, sova och dricka alkohol!

Jag försöker nu få med mig någon / några att gå ut och ta en öl med mig ikväll, jag vill INTE sitta hemma hela kvällen och uggla. Jag är på så bra humör, jag vill fira! Men folk är trånga på vissa ställen så antingen kan de inte eller så orkar de inte. Suuuuck!

Jag ska fortsätta ragga runt på folk, jag ger mig fan inte! :P

Nya singeln från Daughtry

Ojoj, jag är nu inne på sida fyra och vi skulle skriva tre - fyra sidor! Jag har alltså klarat minimumgränsen iallfall! :D Har en ingen aning hur bra eller hur dåligt detta arbete är, men just nu skiter jag i det. Jag vill bara få det klart så jag kan skicka in det och sedan få sommarlov fram till den sjätte Juli då jag börjar jobba.

Tänkte lägga in Daughtrys nya singel som är helt underbar!
Har ni inte hört den måste ni lyssna på den!!



Godmorgon

Hejsan hoppsan!
Jag är uppe med tuppen, det trodde ni aldrig skulle hända va!? :D Varför är jag då uppe så här tidigt?

Vissa av er kanske gissade helt rätt: Jag har inte gått och lagt mig än. Nej nej, jag sitter uppe och pluggar fortfarande. Det var segt för mig att komma igång igårkväll men nu går det skitbra att skriva. Är man en nattuggla så är man och har man vänt på dygnet så ja, då har man det.
Vet dock inte riktigt hur jag ska göra senare idag, för jag måste ta mig till mammsen jobb och skriva ut skiten och sedan skicka in det. Frågan är ju då om jag ska orka gå och lägga mig överhuvudtaget med risken att jag sover till 17.00 eller senare och ändå inte skickar in uppgiften, eller om jag ska vara vaken och skicka in allt och sedan åka hem och lägga mig?

Får se hur jag gör... ska skriva klart det här nu iallfall och sedan får jag se.

Underbara Malin!

Malin måste ju vara det sötaste! Titta vad hon kom förbi med för en liten stund sedan:



Som ni ser har jag redan snyltat lite från geishan! :P

Tack, tack, tack söta gulle-Malin! Du har räddad min kväll! (och min hals!!) Love you Bigsiz

Ingen ork alls

Jag har inte lagat mig någon fin, varm middag ännu som jag sa att jag skulle göra... jag somnade istället! Haha, nu sitter jag och funderar på om jag verkligen orkar ställa mig och laga mat? Är ju så mycket enklare att bara ta fram några mackor liksom. Får se hur mycket jag orkar på ett tag...

Ska sätta mig och plugga nu igen... Har dock kommit en bra bit så det känns bra! :) Man måste ju vara mästare på att ordbajsa!

Pappa, syster och jag: Familjen Cool (jag ser mest töntig ut, haha)

Mascara recension

Nu äntligen har jag mat hemma! :D Så senare ska jag till och med laga middag åt mig själv, och då blir det varm mat... inte bara fil!

Ska berätta litegrann om den nya mascaran jag köpte förra veckan. Helt värdelös! Fy! Borstskaftet var så böjligt att stråna på borsten knappt kom emellan fransarna så mina ögonfransar blev en enda stor klump! Sen kom det alldeles för mycket mascara på borsten och det var svårt att dra bort mot flaskan (eftersom att borsten är rund) och det kom nästan bara med mascaraklumpar på borsten.

Nää, jag är riktigt besviken faktistkt. Jag tror dock den hade varit lite bättre om skaftet till borsten varit hårt istället för mjukt och böjligt.

Ett sista ryck

Jag tog mig aldrig och handlade, jag skyller på regnet och min jävla förkylning. Men jag överlevde ändå... hade rester kvar från rullpizzan jag åt igår så det fick bli min middag.
Jag har inte heller kommit igång med pluggadet, men ska ta tag i det nu hade jag tänkt. Syrran skickade lite bilder från i fredags till mig, den enda jag kan se är den här (alla andra är i nåt konstigt inte fungerande format):


Inte en allt för smickrande bild på mig.. höhö.
Vi tog en ny efter den för att den här va så ful, men den kan jag inte öppna. Skit! :P

Jag vill inte idag

Vad jag känner mig slö och sliten idag... min förkylning är inte direkt bättre och det tar på krafterna. Idag måste jag verkligen ta mig och handla, men regnet gör mig inte direkt taggad på att gå ut.

Jag måste ta en helkväll pluggning ikväll, känner mig inte direkt laddad. Men jag har inget val, måste skriva klart skiten nu ikväll / imrgon förmiddag.

Blä för idag

Recension: Och när sommaren är slut? - Danielle Steel

Och när sommaren är slut?
Orginaltitel: Summer's end
Författare: Danielle Steel
Utgivningsår: 1984 och 1986
Förlag: Wahlströms

"De möttes på stranden i Carmel och från den stunden existerade bara de två - Deanna och Ben. Det var som om de alltid hade känt varandra, som om ingenting skulle komma efter, de hade bara den tid och det liv de just nu delade.
    Men trots att deras kärlek hade en glöd och en intensitet som ingen av dem trott vara möjlig, visste de båda att de snart måste skiljas åt. När sommaren var slut skulle Deanna återvända till Marc-Edouard. Hon kunde inte lämna sin man - han som räddat henne från ensamheten och svält och som givit henne trygghet. Hon var skyldig honom så mycket och hon älskade honom fortfarande.
Eller gjorde hon det? Nu visste hon inte svaret längre..."

Jag tycker att det är så svårt när det kommer till Danielle Steel böcker. Vissa av hennes böcker gillar jag, men andra har jag så svårt för. Den här boken hamnar i den senare kategorin. Herregud, säger jag bara.
Jag blev så förbannad ibland när jag läste. Deanna som bor tillsammans med sin make och de lever i ett dött och tråkigt äktenskap. De har en dotter, Pilar, som Deannas make har skämt bort över öronen och Deanna har ingenting att säga till om när det kommer till uppfostran av henne. Pilar är ju Marc-Edouards ögonsten och hon är hans dotter. Han bestämmer.
Marc-Edouard har sin rötter i Frankrike och Pilar har vuxit upp och spenderat alla sina lovdagar hos hans föräldrar i Frankrike. Deanna har med sorgsna ögon sett sin dotter bli som sin svärmor, som hon absolut inte kommer överrens med eller tycker om. När Pilar får sommarlov åker hon och Marc-Edouard till Frankrike för att tillbringa sommaren där medan Deanna väljer att stanna hemma. Pilar önskade sig en "liten motorcykel" i present men Deanna sa direkt ifrån att det får hon inte, vilket återigen gjorde att Deanna blev den "onda häxan" i Pilars ögon. Jag ska inte avslöja om Pilar fick motorcykeln när hon kom till Frankrike, men ni kan kanske gissa? :P

När maken och dottern är bortresta tillbringar Deanna all tid hon kan i sin ateljé och ägnar sig åt det hon älskar att göra: att måla. Marc-Edouard har alltid tyckt att hon ska sluta med det och stödjer inte hennes talang och passion överhuvudtaget. Redan där, när man får veta det i början av boken kom ordet till mig: mansgris. Och ju länge i boken jag kommer, desto mer avskyr jag honom. Jag avskyr honom, hans sätt att kontrolera Deanna, hans sätt att tänka... Ja hela hans sätt och hans personlighet! FY!
Och jag blir förbannad på henne för att hon bara är tyst och nickar, för att hon accepterar hans beteende och att hon bara står tyst vid sidan av och spelar med i hans spel om den fina familjen. Tack och lov kommer Ben in i bilden, nu när hon bor ensam under sommaren, och rör om lite i grytan.

Men nää, jag tycker inte att detta var en bra bok. Ville mest veta hur den slutade och bli klar med den. Som sagt, har jag börjat läsa en bok vill jag läsa klart. Jag är ingen som kan avsluta en bok när jag börjat den. Så är det oftast iallafall. Dock slutade jag nyss läsa Den femte sanningen av Doris Lessing. Jag orkade inte. Men jag ska ge den en chans till någongång har jag lovat mig själv!

Lugn hemmakväll

Det blev en rullpizza för mig tillslut ändå, men orkade inte handla massa annat så kylskåter står fortfarande rätt tomt. Får ta och ordna det imorgon istället.

Det blev inte att jag for till John och såg film ikväll, såg film hemma istället. Har även haft tid att avsluta en bok! :) Känner att jag börjar bli mer förkyld så det var skönt att bara ta det lugnt efter en helg som denna.

Inte mycket mer att säga nu!

Vi överlevde

Är hemma nu efter helgens bravader, igår blev det dock en ganska lugn kväll på festivalen. Jag borde verkligen gå och handla men jag orkar bara inte... känns hur jobbigt som hellst.

Ikväll blir det kanske film hos John, får se om jag orkar det... beror på hur jag ska ta mig dit. Går ju inte så mycket bussar nu på en söndag och jag orkar inte gå, är för lat för det idag. Så om någon kommer och hämtar mig följer jag gärna med! :P

Jag är sugen på pizza också, en rullkebab hade ju inte suttit fel nu kan jag lova. Men återigen är jag för lat för att gå och köpa någon. Det är jobbigt att vara jag just nu!

Täftefestivalen

Godmorgon! Jag har knappt någon röst kvar! Första kvällen av täftefestivalen gick av stapeln igår och jag hade riktigt roligt! :D Nu sitter jag och väntar på Nisse och For3 så att vi kan åka och handla nåt att grilla och sedan åka tillbaka till täfte igen.

Hoppas bara att det inte regnar ikväll!!!!

Nu är krafterna slut

Nää gott folk! Tror att det är dags för mig att hoppa i säng... jag är helt slut och jag ska upp tidigt imorgon för att gå på systers skolavslutning! Hon ska sjunga! :D

Nattinatt!

Jag vidgar mina vyer

Halloj! Är hemma från stan nu. Träffade Johannes som är hemma från Lund ver sommaren!!!! Ååh, så kul att få träffa honom igen! Vi gick först bara runt, jag köpte en ny mascara och sedan satte vi oss och fikade! Han ska vara hemma hela sommaren så vi sa att vi måste försöka hinna ses fler gånger!

Marscaran jag köpte: Jag har varit så himla sugen på att prova den nya mascaran med rund borste som de gör reklam om på TV. Den heter Telescopic Explosion Mascara. De hade kampanjpris på den på KICKS så jag kunde inte låta bli, hoppas den är bra nu då! Jag som normalt alltid kör på samma vanliga maskara jämt (det är för att när man prover nåt nytt blir man alltid besviken och går alltid tillbaka till den gamla till slut iallafall), men nu jävlar! :P


Tro det eller ej, men jag är vaken

Godmorgon! KOLLA VAD KLOCKAN ÄR!!! Aaah, just det!! Jag är vaken tidigt idag! Klev faktiskt upp redan 11.30... det ni! Har precis ätit en stärkande frukost i form av mackor och kaffe, och snart ska jag kasta mig i duschen. Ska till banken idag och fixa med mitt jäävla jävla kort. Det är i och för sig dags att jag byter det nu men det är så drygt att sitta inne på swedbank i evigheters evighet.

Vaknade imorse och hade förjäävligt ont i halsen... :( Hoppas det inte blir värre bara, inge kul att må kasst i helgen nu när det är Täftefestivalen.

Såhär söt var jag en gång i tiden



Det trodde ni inte va? :P Haha

Att förlora Gemma - Katy Gardner

Att förlora Gemma
Orginaltitel: Losing Gemma
Författare: Kathy Gardner
Utgivningsår: 2002
Förlag: Wahlström & Widstrand

"Esther och Gemma är bästa vänner sedan barnsben; som ler och långhalm hänger de ihop trots att så mycket skiljer dem åt. Esther är vacker och impulsiv, säker på sig själv och sin förmåga ayy charma omgivningen. Gemma är mer alldaglig, ständigt i färd med despetara bantningskurer, ständigt olyckligt kär och med högflygande planer som aldrig riktigt går i lås. Tillsammans ska de ge sig av på sitt livs äventyr: ett helt år på resande fot i Indien.
Esther är den som planerar och styr, hon är euforisk inför utsikten att slippa England och den grå vardagen. Att Gemma är lika entusiastisk som hon själv tar hon för givet. Men väl framme i Delhi går saker och ting fel redan från början, och snart har drömresan förvandlats till en mardröm.
   Fem år senare återvänder Esther till Indien för att ta reda på vad som egentligen hände när hon förlorade Gemma."

Detta var en väldigt bra bok som jag nästan inte ville lägga ifrån mig. Jag ville läsa klart den så snabbt som möjligt för att jag skulle få veta vad som hade hänt med Gemma, och jag kan garantera er detta: Det var inte vad jag hade väntat mig.

De två vännerna reser iväg till Indien med sina ryggsäckar. Esther är världsvan och utåtriktad medan Gemma är blyg och tillbakadragen. Esther är den som styr och ställer i vart de skall åka och hur de ska gå tillväga med allt, hon har ju trots allt rest tidigare. Att den resan var en solsemester med familjen spelar ingen roll... Så där är de, två unga flickor ensamma i stora Indien.
Redan från början blir någonting fel mellan Esther och Gemma och man känner att det ligger någonting och pyr mellan dem. Men de försöker hålla modet och entusiasmen vid liv och gör sitt bästa för att hålla en god stämning. På en tågstation möter de sedan den mystiska Coral som hakar på dem på tågresan mot Calcutta. Gemma och Coral finner varandra snabbt och blir goda vänner. Esther blir avundsjuk på deras vänskap och känner sig utanför, samtidigt som hon inte kan slå bort känslan av att det är någonting konstigt med Coral och att hon inte är den som hon säger sig att vara.

En bra och spännande bok som gav mig en känsla av obehag lite nu och då. Som jag skrev, man vill inte sluta läsa för man är så nyfiken över vad som egentligen hände med Gemma.

Jag gör framsteg

Halloj! Jag sov inte till 17.00 idag!! Duktigt av mig! Men jag tog mig ändå inte upp 12 som planerat, men 15.00 var jag vaken. Två timmar tidigare än förut, så jag gör lite framsteg... imorgon kanske jag lyckas vakna 12-13 istället. Vad nöjd jag skulle vara då!

Nu har jag tänkt plugga litegrann innan fotbollen börjar! Jag måste verkligen komma igång med det nu så jag hinner klart i tid! Vädret ute är kasst så man behöver inte må dåligt över att man sitter inne och ugglar som tur är.

Nu är det dags...

Sådär ja! :D

Nuu, efter mycket om och men och många ändringar så bestämde jag mig tillslut! Det blev tre böcker för den totala kostnaden av 153 kronor, inte alls farligt!

Böckerna som nu är på väg hem till mig är:

- P.S Jag älskar dig
- Påven Johanna
- A walk to remember

Vad glad jag är!! :D
Nu ska jag gå och lägga mig... jag skulle ju försöka vända tillbaka dygnet så det gäller att jag tar mig upp imorgon. Ni som läser detta får gärna ringa och väcka mig imorgon någon gång (inte aaaallt för tidigt) och se till att jag verkligen kliver upp. Jag kan vara lurig, vill jag verkligen sova kan jag luras och säga att jag är uppe och vaken fast jag egentligen är halvt medvetslös... såå, var envisa!

Nattinatt!

Beslutsångest

Ååh, jag har beslutsångest som faan!! Tänkte beställa hem några nya böcker men kan inte bestämma mig för vilka!! Hade valt fyra stycken... Sen kom jag på att jag VERKLIGEN vill ha A walk to remember och The notebook. Det är böcker som jag har lovat mig själv att jag ska köpa... problemet är att de är lite dyrare än de andra, 78 kr/pocket istället för 39 kr. Då blir problemet att jag måste välja bort några böcker för jag kan inte köpa alla nu på en gång, det blir för dyrt!
Jag kan nu inte komma på vilka jag ska välja bort. Mina tankar går litegrann att jag kan köpa EN av dessa två böcker nu och sedan när jag har pengar igen kan jag köpa nästa... men jag vill ha båda nu! Haha, jag är som en vampyr som fått vittring på blod... jag VILL och MÅSTE ha. Och väljer jag att bara köpa en av dessa två nu, vilken av dem ska jag välja!? Vilken kan jag vänta med? Gud vad jobbigt!!

Fina minnen

När jag var hos Malin igår kollade vi igenom lite gamla bilder som hon hade på datorn, vilka goda skratt vi fick oss! :D

Först var allt mysigt och fint


Burre var valp och väldigt gosig


Malin och Burre myser


Sen... Bus-Burre kom fram och snodde John's keps


Då började den omöjliga jakten :P


Han var snabb Lill-Burre


Malin gör ett gott försök ;)


Haha, underbart!! Fin och solig dag i lilla Täfte. Burre var valp och vi hade det fint hos Malin. Burre fick syn på en rolig leksak som han inte fick ha...
Jag skrattade så att jag grät när jag fick se dessa bilder igen hemma hos Malin för några veckor sedan! :D

UNDERBARA DAG!

Jag har fått tillbaka på skatten!!! Guud så skönt!!! Jag kan leva igen!!!

Måste vända tillbaka dyget

Men satan vad jag har vänt på dygnet, det här går inte!! Jag kan ju inte sova bort alla fina dagar!! :( Nu är det skärpning som gäller!! Det är nästan så att jag längtar tills jag ska börja jobba så att jag får lite rutin på saker och ting.

Ska snart ta och hoppa i duschen. Ska umgås med Maria ikväll och det ska bli jättekul! För det var verkligen länge sedan vi träffades ... tråkigt när det blir så. Vi ska gå och fika eller nåt, får se vad vi hittar på!

Ciao

H.C Andersen

Jag är trött, jag borde sova... men jag vill inte! Dock finns det ingenting att göra vaken heller och jag är jävligt rastlös. Har sagt åt mig själv att försöka ta mig upp i vettig tid imorgon så jag borde kanske krypa till kojs. Ska lägga mig och läsa iallafall. Lånade ju Sagor och berättelser av H.C Andersen idag när jag var på biblan, kunde inte låta bli! Nu kan jag läsa mysiga sagor innan jag somnar! Jag valde Bok 1 (det fanns 4 böcker i samma serie), och i den här boken finns riktiga klassiker med så som:

- Eld-donet
- Prinsessan på ärten
- Tummelisa
- Den lilla sjöjungfrun
- Kejsarens nya kläder
- Den flygande kofferten
- Den fula ankungen
- Granen

Och många fler, nu rabblade jag bara upp de jag känner till. Granen hade vi som barnbok när jag var liten kommer jag ihåg! Ja, flera av de där hade vi men jag minns att jag gillade Granen skarpt!

Men min absoluta favorit av H.C Andersens böcker är Den lilla flickan med svavelstickorna. Helt underbart fin och sorglig berättelse och jag gillar bilderna som var i boken.

Nu ska jag läsa godnattsagor!

Kalaha

Jag och Malin spelade Kalaha ikväll, lite nostalgi det var eftersom det var mitt favoritspel på fritids! :D Men det kan fan vara klurigt, man måste ju tänka och vara strategisk som fan.

Tänkte visa sakerna jag köpte idag på stan. (ursäkta den dåliga bildkvalitén)

Flip-flop från Stadium, ganska söta! :)


Strandshortsen som kommer vara bra att ha när man badat


Nu väntar jag bara på att Arkiv X ska börja! :D (Visst blir ni förvånade!?)

Lite shopping

Nu har jag gjort stan och med mig hem följde ett par shorts att ha på stranden och ett par flip-flops. :) Nu får det gärna bli badväder så man vågar bada och använda shortsen. De är svarta, korta och i froté att dra över bikinin när man har badat.

Potatisen ligger och kokar på spisen och efter maten ska jag gå till Malin. Vi ska vara duktiga och plugga! :P Får se hur bra det kommer gå...
Svängde förbi biblan också, fick tag i boken jag vill läsa: Nedstörtad ängel av Per Olov Enquist. Vet inte om det är en bok riktigt i min smak, men jag ska ge den en chans iallafall. Den var inte så lång heller, så blir inte så jobbigt att härda igenom den ifall jag inte gillar den.

Nu ska jag fortsätta laga mat!
Puss

Värme, kom!

Goddagens! Solen lyser fint ute, men det är kyligt i luften. Jag vill ha sommarvärme nu!! Vill kunna gå ut utan jackan och ligga ute i parken och bara njuta,  men än är det lite för kallt för det.
Jag ska bege mig in till stan på en stund, har lite ärenden att uträtta. Ska träffa Malin där också och sedan ska jag äntligen få gå på biblan och låna boken jag vill läsa.

Sen har jag tänkt ta mig hem och städa. Tänkte ta tag i det igår men så blev det icket... men idag måste jag försöka röja upp i den här rövarhålan. Det ser förjävligt ut!

Hoppas ni har en bra dag!

Kärleksrykten

Det har ryktas fram och tillbaka om att Robert Patinsson och Kristen Stewart från Twililight är ett kärlekspar. De har förnekat det åtaliga gånger men nu säger en källa nära paret att Robert vill gå ut med nyheten om att de verkligen är ett par, men tydligen är Kristen nervös över uppmärksamheten det kommer dra till dem.



De skulle ju vara ett otroligt snyggt par iallafall!
Det sägs att de åt en sen middag tillsammans och sedan spenderade natten tillsammans i deras gemensamma bungalow. Robert sågs lämna den på morgonen och en stund senare kom Kristen  ut gömd bakom stora solglasögon! :P

Vad tror ni? Par eller inte? Jag hoppas på det iallafall! ;)

Källa och bild: posh24.com

Rex med tjejerna

Jag håller verkligen på att vända på dygnet, och det är inte bra!! Idag vaknade jag 17.00 av att telefonen ringde... Nu är det skärpning!!

Igårkväll tittade jag och Malin på fotbollen, det gick ju åt helvete precis som man anade att det skulle gå... men alltid, inför varje landskamp, har man hoppet!! Jag tror alltid på Sverige men blir lika besviken varje gång!
Jag satt och groggade till matchen så efter ett tag blev jag sugen på att gå ut. Jessi, Lollo och Anna-Clara skulle ut på Rex så dår hakade jag gärna på! :D Det var vi och shlagerdansgolvet, äntligen lite BRA musik!!
Men DJ'en som alltid jobbar där... jag tror att han hatar mig! Haha, han måste ju tycka att jag är JÄTTEDRYG som alltid kommer och önskar att han ska spela Linda Bengzing! Han dissade mig fört i vad som kändes som evigheter, men jag stod där och gav INTE upp. Tillslut lutade han sig fram (säkert medveten om vad min förfrågan skulle bli). Men han spelade inte Linda :(. Inte undertiden vi var där iallafall, men vi gick efter ett tag så det kan ju hända att vi missade det. Men jag fick iallafall äran att dansa till Måns och Carola och gamla klassiker! :) Så jag var ganska glad och nöjd iallafall!

Jessi sov hos mig för det var så förbannat kallt inatt och hon skulle egentligen cykla hem till Höjden! Brr!



Malin ligger hemma i en hemsk migrän under fotbollen!
Så jävla söt! :D

Inte riktigt som jag tänkt det

Jag glömde ju bort att det är en röd dag idag när jag gjorde upp planerna imorse. Biblioteket var stängt, även systemet var stäng så det blev inga ärenden där. Jag tog mig iallafall till ålidhem för att hämta sakerna hos Theresa, fick även ge henne en hej då kram och säga åt henne att hon skulle höra av sig när hon kommer tillbaka till Umeå nästa år. Hon ska iväg och kampa nu och sedan ska hon åka hem till Tyskland igen, men hon vill skriva sitt examensarbete här i Sverige så förhoppningsvis kommer hon tillbaka. :)

Nu ska jag ta det lugnt här hemma en stund, spela lite CSI ska jag göra för det var länge sedan! Senare ska jag till Malin och titta på fotbollen!

Puss

Massa ärenden

Tjohopp! Jag var vaken tidigt idag! Jessi ringde och väckte mig vid 11.00 för hon ville komma förbi och hämta sakerna som hon lämnade här igår. Det var bra för då tog jag mig upp och sov inte bort hela dagen.

Har lite saker att fixa idag. Ska till biblan och låna en bok, ska åka till ålidhem och hämta lite saker hos Theresa och jag ska gå på systemet. Prio 1 är att åka till Theresa eftersom att hon flyttar nu i helgen och säger upp sitt studentrum. Kan kanske hämta det imorgon också ifall det blir svårt att hinna med det idag.

Nu ska jag försöka släpa mig till duschen!

Återigen...

Nu sitter jag här och kämpar med den jobbiga frågan om vilken bok jag ska läsa? Jag hade tänkt vänta med mina nyaste böcker lite längre in på sommaren så att jag verkligen kan ligga ute i solen och njuta av ledigheten. Än är jag inte riktigt ledig, har lite uppgifter att skriva så jag väntar nog tills dom är klara innan jag firar med mina nya böcker. :)

Undra om jag ska försöka mig på att sova trots allt?

Recension: Smuts - Katarina Wennstam

SMUTS
Författare: Katarina Wennstam
Utgivningsår: 2007
Förlag: Albert Bonniers Förlag

"Jonas Wahl är framgångsrik advokat. Han har en vacker fru, fina barn och
ett i varje detalj designat hus. Jonas karriär har tagit ordentlig fart och han har fått ett erbjudande från TV att kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet är att han spelar ett mycket högt spel i medias strålkastarljus.
Hustrun Rebecca borde kunna skatta sig lycklig, men det finns en krypande känsla av att allt inte står rätt till. Vad gör Jonas alla kvällar han jobbar över? Samtidigt utvecklas deras 14-åriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar på. Emma lockas och skräms av sina egna fantasier. Skammen bränner - men vem är det egentligen som är skamlig?"

Detta är den tredje boken jag läst av Katarina Wennstam, men det är den första romanen. Jag har tidigare läst hennes böcker Flickan och skulden och En riktig våldtäktsman.

Katarina tar med en till en värld som man mycket väl känner till men som man på ett sätt förnekar att man vet om, hon pratar om det känsliga ämnet prostitution, sexhandel och människohandel. Hon målar upp en bild att sexköparna och torkarna inte alls behöver vara dessa sliskiga, ensamma gubbarna som inte kan få sex på annat håll. Det kan vara precis vem som hellst.

Här möter vi alltså Jonas Wahl och hans familj. Jonas är en framgångsrik och omtyckt advokat som utifrån ser ut att leva det perfekta livet, med en underbar fru och fina barn. Men man ska väl komma ihåg att allting inte alltid är som det ser ut att vara. Bakom väggarna i det stora, fina huset familjen bor i är situationen inte lika vacker. Jonas jobbar mycket och ofta övertid. Han hustru Rebecca misstänker att han har en affär med en annan kvinna men låtsas som att hon inte ser och fortsätter skådespelet om den "fina familjen".
Jonas lider av ett beroende han inte kan styra över och situationen han har satt sig i börjar falla honom ur händerna. Han gör det han kan för att vara den perfekte familjefadern och en bra make, men sexberoendet gör det svårt för honom. Han märker att Rebecca säkert misstänker någonting och att hon undrar var han är hela kvällarna. Han älskar sin fru och vill bara få ett slut på karusellen och vara nöjd med det han han, men det verkar inte vara så enkelt för honom. "Jag behöver hjälp", är tanken han har tänkt flera gånger. Varje gång han går till en ny flicka sätter han sin perfekta tillvaro på spel, det är han väl medveten om. Men trots det kan han inte sluta.

Jag tycker att det här absolut är en läsvärd bok. Jag gillar Katarina Wennstam och hennes sätt att skriva. Boken är lättläst men med ett ganska tungt innehåll om högt uppsatta män och sexhandel. Det är en viktig fråga som det pratas för lite om. Hur många flickor är det egentligen som luras till sverige från öststats-länderna i hopp och mycket pengar och ett bra jobb? De kommer hit med höga förväntningar som krossas när de blir inlåsta i små lägenheter och tvingas till sex flera gånger per dag och större delen av pengarna sexköparna betalar för det tar hallikarna.

Jag tyckte att det kanske blev lite smått förvirrande ibland med olika karaktärer, om vem som arbetade med vad osv. Men bara man läste vidare gick det upp för en ganska snabbt vem personen var igen. Att jag hade det här problemet kan kanske bero på att jag är ganska dålig på namn, för andra kanske detta inte alls är ett problem när de läser denna bok.

Jag fick min pizza!

Jag och Jessi gick på Eurasia och käkade, där satt även Jessi's kompis Emelie och en engelsman som hon sällskapar med. Efter det gick jesso och dom in på Bishop Arms och jag knallade hem, alldeles för trött och seg för att orka sitta på en pub och prata engelska. När jag kom hem la jag mig och läste och har nu precis läst ut boken jag hållt på med.

Eftersom att jag sovit hela dagen tror jag inte att jag kommer kunna somna än på ett tag, trots att jag sitter och gäspar. Gäspar nog mest för att jag är så seg i skallen, inte för att jag är särskillt "sova-trött".

Ska läsa bloggar och knåpa ihop lite rader om boken nu!

Jag har sovit som aldrig förr

Hej hej! Gud vad jag har sovit idag!! Jag har precis fått i min litegrann att äta och ska snart göra mig i ordning, för jag och Jessi tänkte gå ut och käka någonstans. Bara jag får pizza är jag nöjd! :P

Inte mycket att säga så jag slänger upp en bild istället!



Mitt ben är liiiiite blekare än Jessi's! :P

En kväll i designens tecken

Jag har sååå ont i mina fötter nu att det finns fan inte!! Antingen måste jag börja gå i högklackat oftare eller måste jag strunta i det helt, för det här går fan inte!!
Jag har iallafall haft ganska kul ikväll med Theresa och Linda. Vi var först hemma hos Theresa och blandade drinkar av sorbet-glass, sprit och sockerdricka... inte dumt! :) Sedan för vi till designhögskolan, men där tog vi oss först inte in fast vi stod på gästlistan. Jag höll verkligen på att kissa på mig så när vi skulle gå tillbaka va den en tjej som släppte in oss i konsskolans lokaler och där fastnade vi med massa konst-människor och hade rätt trevligt. Vid 02.20 provade vi oss att ta oss in igen på designskolan och gå gick det bra. Det som var negativt med stället var att de spelade så jäääävla dålig musik" Fyfaaan! -DUNKA DUNKA DUNKA- Samma rytm heela tiden i alla låtarna, de hade lika gärna kunnat spela samma låt hela kvällen, det hade inte varit någon skillnad. Nää, tacka vet jag Rex schlager-dansgolv!!!!

Nu ska jag krypa ner under täcket och sova som aldrig förr... är heeelt slut!
God natt!

När skolan är slut, då springer vi ut... -sjunger-

Hallå hallå! Allt gick jättebra idag! Det har varit en ganska intressant dag med alla redovisningar, visst blev det väl lite jobbigt att sitta från 9.00 till 14.00, men allas redovisningar om deras åtgärdsplaner var riktigt roligt att se. Vissa hade varit så himla kreativa och hade rollspel och grejer!
Men nu är kursen slut (vi behöver inte gå dit nåt mer, bara uppgifter att skicka in) och det är sommar! Det ska jag och två tjejer från min basgrupp fira ikväll! Vi ska gå på Designhögskolans fest, ingen aning vad det är för nåt men det lät kul! Hoppas bara att vi tar oss in, man skulle skriva in sig på en gästlista och det har vi gjort så det borde inte vara några problem... får vi hoppas!

Nu väntar jag på att min syster ska komma och fixa mitt hår! Jag har nya kläder kvällen till ära, det känns faktist som om vi har haft skolavslutning idag... det var en sådan stämning i salen när alla redovisade! :)

Sommar, sommar, sommar!

Hide and seek

Har nyss sett på filmen Hide and seek som gick på 6an. Den var faktiskt bra och riktigt spännande vissa stunder, det var också roligt att se Robert DeNiro i en skräckfilm! Tycker alltid att skräckfilmer där barn är med är se läskigaste!


Stressen kryper sig närmare

Jag har fortfarande inte fått arbetet som ska redovisas imorrn, vilket gör att jag inte kan öva på det. Jag måste ju träna på det innan vi ska stå inför hela klassen och prata!! Börjar känna mig rejält stressad nu...

Hur ska det här gå?

Just nu är jag glad

Nu har min bok kommit och jag har precis varit och hämtat den! :D



Nu ska jag se ett avsnitt av The L-word i väntan på att en tjej ska skicka uppgiften vi ska redovisa imorgon så att jag kan börja öva. Av någn konstig anledning har jag inte fått den till min FC, eller kan jag bara inte se den på den internetbaserade FC'n (vilket skulle vara kanske konstigt).

Regn

Godmorgon / Goddag! Så skönt att sova ut! Sitter nu här med en kopp kaffe och hör hur det regnar ute, tycker att det är mysigt när det regnar. Nu måste jag dock gå och handla så det får gärna bli uppehåll. Det är helt tomt på mat här hemma nu, med undantag för lite pasta och en konserv ananas. Måste ta och skriva en inköpslista.

Skriver sen!

Onödigt blaj

Jaa, mitt liv är rätt tråk just nu!

Jag lyckades välja bok tillslut, jag har tvättat klart, hängt upp all tvätt och jag har börjat läsa på boken. Nu sitter jag och väntar på att Paradise Hotel ska börja. Det känns så jävla skönt att jag inte måste upp till skolan imorgon, slippa stressa och kunna sova ut. :)

Kan vi inte krocka när jag är söt?

Det är så typiskt!! Jag ser ju nästan aldrig mina grannar och speciellt in någon av grabbarna som bor på samma våning som mig. Men två gånger på raken nu när jag ska gå ner och hänga tvätt har jag stött på min närmaste granne, som jag förövrigt kan säga ser bra ut. Det förbannade är att BÅDA gångerna har jag varit nyvaken efter att ha somnat efter middagen, har haft uppsatt hår och glasögon, mjukisbrallor... bara sett allmänt skabbig ut alltså! Hur kul är det!? :P Jag har aldrig stött på honom när jag varit fin och uppklädd för att dra ut eller nåt, det är bara så jävla typiskt! haha

Sitter här nu och försöker välja vilken bok jag ska börja läsa, det är inte lätt...

Här är högen jag väljer i

Ibland måste man bara

Vi har varit så duktiga i skolan idag! Vi kom dit 09.00, satt och jobbade en timme för att sedan ta en kaffepaus. När vi kommer tillbaka till datasalen och ska öppna vårt arbete är det vi skrev tidigare under förmiddagen BORTA! Vi höll ju på att bryta ihop totalt, över en timmes aktivt arbete helt åt helvete. Vi var riktigt nöjda med hur vi hade formulerat oss också, så nu var det bara att börja om. Inte det lättaste att bara hitta de nya krafterna då och sätta igång på nytt, men tur att vi har ett bra och glatt gäng så det gick bra tillslut.
Vi blev klara med åtgärdsprogrammet vid 15.30 idag och det känns så skönt att ha gjort klart det så man kan vara "ledig" imorrn ("ledig" för jag måste få lite plugg gjort under dagen).

Nu väntar jag på att tvätten ska bli klar för att sedan tvätta en till maskin, ska även försöka fixa mig nåt att käka snart.

Vad hittar ni på?

MTV Movie Awards 2009

Grattis, grattis till min favorit Zac Efron som fick priset för bästa manliga insats i Highschool musical 3!


Grattis också till Robert Pattinson som fick pris för både Manliga genombrott och för Bästa filmkyss tillsammans med motspelerskan Kristen Stewart från Twilight.
Kristen fick även pris för Kvinnliga insats och Twilight fick för Årets film!!

Paradise Hotel

Haha, alltså Paradise Hotel! Så sjukt roligt men samtidigt så jävla patetiskt egentligen, men jag mååste titta på det och längtar redan tills morgondagens avsnitt! :P

Om en halvtimme börjar Arkiv X, min natt är räddad. Synd bara att jag ska vara i skolan 9.00 imorgon, slitet!

Krångel, krångel

Vad bloggen har krånglat idag!! Jätteirriterande har det varit, det har ju inte ens gått att läsa andras bloggar genom bloglovin!?

Jag och Malin var iväg till Café station ikväll, vi satt där och pluggade. Duktiga var vi! :D Det var också lättare att få någonting gjort när man sitter där utan att kunna gå in på internet. Det dryga var dock att jag släpade med mig datorn dit eftersom att jag skulle skriva, och den var inte lätt vill jag lova. Malin var snäll och bar min väska när vi skulle hem igen, tack tack!

Eftersom att bloggen och bloglovin har strejkat ikväll har jag bara legat och läst. Riktigt mysigt var det och nu har jag läst ut Smuts av Katarina Wennstam. Kommer med en recension senare.

Nu ska jag läsa bloggar och om en halvtimme börjar Paradise Hotel, den danska versonen! :D Jag som älskar Paradise!!

Skolan och ny bok

Jag fick sol idag, precis som jag ville! :D I skolan jobbade vi hela dagen med vårt grupparbete. Vi var jäävligt sega att komma igång och vi flamsade mest kändes det som, alla hade lämnat hjärnorna hemma i sängen. Men efter lunch kom vi igång lite bättre och vi jobbade på ganska bra, så vi känner nu att vi kommer bli klara imorgon utan att behöva stressa sönder oss och det känns bra.

När vi skulle åka in till stan nu i eftermiddag skulle en tjej i min basgrupp in på Akademibokhandeln på skolan för att köpa en bok hon kan ha och läsa på bussen. Då blev jag så jävla sugen på att själv köpa en bok, jag lovar... det är ett beroende. Hittade ingen på skolan men när jag kom in till stan gick jag på Åhlens, dom har ju fått in ett hav av pocketböcker. Så där inne stod jag och velade vilken bok jag skulle köpa i säkert 45 minuter innan jag tillsut bestämde mig.
Det blev Allt för min syster av Jodi Picoult.


RSS 2.0