Sommaren jag blev vacker - Jenny Han


Jag säger: Händer det här verkligen på riktigt? Och så som han ser på mig förstår jag att svaret är ja. Att det alltid har varit ja. I det ögonblicket känns det som om det inre finns något annat än det ordet. Allt som hände i somras, och alla andra somrar innan dess,har lett fram till det här.

Sommarlov. Äntligen framme vid havet. Huset är sig likt, stranden också. De två familjerna är samlade igen. Belly har längtat efter att få återse sina barndomsvänner, bröderna Jeremiah och Conrad.
Men den här sommaren - den här speciella, skimrande sommaren - kommer saker att förändras.
---------------------------------
Detta är en sommarbok, därför har jag väntat tills nu med att läsa den. Det är sådär härligt somrigt med sollapande, strandhäng och lata dagar. Det är också känslor, kompisskap, hopp och förtvivlan. Boken griper tag i mig och jag gläds, sörjer och hoppas tillsammans med karaktärerna. Ibland vill jag bara säga åt som rakt ut det som jag tyckt är självklart, att dom inte fattar!? 

Vi har nog alla varit där, i Belly's sits. Jättekär i killen som är några år äldre och helt bortom räckvidd. Men man kan ändå inte låta bli att hoppas och drömma. Igenkänningsfaktorn blir hög flera gånger och man känner med henne.

Eftersom att jag har varit i en lång lässvacka som hållt i sig över ett år är jag glad att jag läste denna. Jag bokstavligen slukade den och jag vill ha mer. Förhoppningsvis är svackan över och jag ska försöka beställa hem del två i serien! 



Börja blogga igen?

Jag kanske ska börja recensera böcker igen? Den tanken slog mig idag när jag satt i soffan och läste. Inte för att jag tror någon kommer hitta hit och läsa det jag skriver, utan för min egen skull. För att ge mig möjlighet att reflektera mer kring böckerna jag läser, och chansen att gå tillbaka och kolla vad jag egentligen tyckte och tänkte.

Får se om jag lyckas hålla i detta. Ska sätta mig och skriva ner tankarna kring boken jag just läste ut, Sommaren jag blev vacker.


RSS 2.0