Ny frisyr

Jag fick en smärre chock imorse. Jag satt här i lugn och ro, skulle gå in på farmen och hade en timme till godo kvar innan bussen till skolan skulle gå. Då ringer min telefon, det är Sara (en tjej jag pluggar med). Hon berättar för mig att jag inte har missat bussen utan att den är väldigt sen (den åker förbi henne först och sedan förbi min hållplats). Jag tycker ju detta är konstigt eftersom att hon är ute i lite fel tid. Näädå, vi börjar inte alls 10.00 idag som jag trott utan 9.00. Så den tiden bussen skulle vara på min hållplats sitter jag här på min röv jag pillar naveln! Det var bara för mig att kasta på mig alla saker och springa som fan. Tuuur säger jag att bussen var sen, för jag hann! :P Så, ska inte klaga nästa gång bussen är sen.

Snart ska jag iväg på träning, hoppas jag iallafall. Väntar på att få höra någonting om när och hur min syster ska ta sig till byn. Det kommer återigen vara jävligt jobbigt att röra på sig... haha, jag e stel i baksida lår också. Men jag ska försöka göra mitt bästa! :P


Fick en önskan att lägga upp en bild på min nya frisyr. Ska ju dock sägas att det inte ser ut riktigt såhär, det är inte lockigt. Det var bara frisören som var snäll och gjorde korkskruvslockar på mig för att jag alltid velat ha det naturligt! :P Så, mitt hår är fortfarande rakt.

Det blev en tvådagars i helgen

Jag har inte bloggat på hela helgen ser jag. Var ute med grabbsen i fredags, hade roligt större delen av kvällen men en liten incident hade en del ångest med sig senare.
I lördags var jag barnvakt åt Mattias hela dagen, jag var trött som fan efter minimalt med sömn så jag tvivlar på att jag var världens roligaste barnvakt den dagen. Dålig på att laga lunch var jag också... haha! :P
På kvällen var jag bjuden på adventsmiddag / lilla jul hos mamma tillsammans med brors familj, mammas sambos syster och hennes familj plus hans föräldrar. Det var riktigt trevligt och maten var galet god. Var en liten tjej där på 5 år som var bedårande söt, en riktig liten prinsessa! :)
Det blev utgång för mig även den kvällen efter middagen. Förfest hos John med en jääävla massa folk. Vi var 4 tjejer och kanske 15 killar, så man hade ju lite ögongodis! Haha, dock bringade även förfesten lite ångest med sig... men det blev bättre efter några drinkar och när vi kom ut på krogen blev det bra igen!

Idag har jag däremot inte gjort nåt. Legat hemma och slöat! Har läst ut Flickan som lekte med elden nu iallafall och ser fram emot att svägerskan ska få hem filmen till veckan. Vi får ta en filmkväll så fort som möjligt! :)

Nu är det dags för sängen. Ska till skolan imorrn mellan 10-12, sedan är det innbandyträning i byn som gäller!
Natti natt!
Puss

Bulle

Strax ska jag iväg till skolan, jag kommer skämmas ihjäl när vi ska redovisa vår låt... "Bulle, bulle! Jag gillar bullar! Jag gillar också bullar!! Jasså gör du!?" Haha, alltså den är så meningslös... men det blir nog roligt! :P

Efter skolan ska jag nog direkt hem och krypa ner under täcket och lääsa! Inte många sidor kvar på Flickan som lekte med elden. Jag ville läsa ut den igårkväll men jag var för trött, så får göra det idag istället!

Nu ska jag göra mig söt!
Puss

Partner in crime

Jag behövde inte vara i skolan idag, min "partner in crime" var inte ens där så jag hade ingenting att göra. Så jag tog en buss till stan och träffade Malin istället. Vi fikade lite och vi kollade på julklappar. Köpte en liten grej till Klara, sen hittade jag återigen en jävla massa saker till mig själv. Eller, en jävla massa saker var väl en överdrift, men kom hem med 3 nya klädesplagg. Den notan gick på över 500 spänn... varför är det så dyrt att leva? :P

Ikväll var det som sagt innebandyträning, det var jäääävligt jobbigt... men jag hade även roligt och det e väl det som är huvudsaken! Är nöjd med mig själv såhär i efterhand också och det är alltid en bra känsla! :)

Nu är jag helt slut och ska pallra mig upp imorrn och vara i skolan 10.00. Vill även hinna läsa en stund så det är nog dags för mig att hoppa i säng!
Natti natt!

Torsdag 26 November - 2009

Nu ska jag strax göra mig klar och gå till skolan. Får se om jag ens behöver vara i skolan idag, det har jag ingen aning om... Ikväll är det innebandyträning som gäller, woohoo! Känner mig inte superladdad sådär för tillfället, men jag vet att efter träningen kommer det kännas bra. Då kommer jag vara jävligt nöjd! Det drygaste är väl att det är ute i Byn och jag tycker alltid att det är ett projekt att ta sig ut dit och sedan tillbaka igen.

Nu ska jag skynda på litegrann och sedan promenera till skolan!
Ha en bra dag!

Påbörjat

Upptäckte att jag har två påbörjade bokrecentioner här på bloggen... kanske borde ta tag i dom och publicera dom snart. Ja, det måste jag ta tag i!!

Dåligt av mig...

Varför är jag vaken?

Jaa, varför är jag vaken? Eller varför ligger jag inte i min sköna säng och läser en bra bok? Det kan man ju undra... jävla dator. Jag har iallafall borstat tänderna och ska ta och hoppa i säng nu, måste bara kleta bort sminket först.

Imorrn ska jag vara i skolan 13.00, vi har IKT'n på förmiddagen. Frågan är ju dock om min IKT-partner kommer att vara där ens eftersom att vi blev fördiga med den i måndags och nu inte har nåt att göra? Aja, jag åker dit och ser om han är där. Det är nog bra för mig att jag har någonting att kliva upp ur sängen för att göra. Sen har jag ofast väldigt roligt i skolan så det är bra för mig att vara där av den anledningen också! :)

Jag har en vampyr-period (eller snarare en Edward/Twilight/New moon-period) så här kommer lite mer bilder. Ni får stå ut med mig...


Jag tycker den här bilden är otroligt fin!

Homeparty! :D

Ikväll har jag varit på ett Homeperty (Dildoparty även kallat :P), det var roligt! Fanns ju hur mycket spännande saker som hellst. Tyvär räcker inte ekonomin till att handla hem allt som man vill prova! :P

Imorgon ska jag lyckas ta mig upp och ta mig till skolan... jag försov mig imorse! Börjar dock 13.00 imorrn så det booorde ju inte vara några problem för mig att hinna dit i tid kan man ju tycka.

Nu ska jag fixa lite nudlar och sedan ska jag se på Grey's hade jag tänkt! Skriver senare säkert!
Puss

Edward & Jacob

Jag ville blogga igår när jag kom hem från bion, men då var blogg.se nere, typiskt. Men nu ska jag försöka skriva några rader.
Jag älskar filmen!! :D Men det är kanske inte så förvånande...

Om vi ska ge oss in i diskussionen/kriget om Jake (Taylor Lautner) och Edward (Robert Pattonson). Jag ogillade Jake ganska mycket när jag läste böckerna. Jag tyckte bara att han var ivägen, att han var beräknande och allmänt irriterande! Han var ivägen för Bella och Edwards förhållande helt enkelt. Så jag har inte riktigt förstått vissas Jake-hysteri, ser dom inte vad han gör liksom?:P
Men efter att ha sett filmen mjuknar jag liiite, det är lite synd om honom och han är ju bara en liten kille som är kär. Fortfarande tycker jag INTE att det ska bli Jake och Bella, som vissa tycker. Historien skulle ju bli KASS om det inte skulle vara Edward och Bella. Sen är ju Edward underbar, det är han i filmen också. Det är någonting med hans karaktär som gör honom så sjukt attraktiv (kan vara det faktum att han är vampyr och att jag är vampyr-galen). Men hans sett att se på henne, den där plågade blicken när han vill ha henne (kärleksfullt och sexuellt) samtidigt som han vill äta hennes blod vilket skulle resultera i en smärre katastrof :P, gör att jag blir knäsvag!

Jag är 100% på Edwards sida, det ändrades inte efter filmen!


Bara några timmar kvar...

Snart kommer bussen som ska rulla mig till skolan, måste sätta mig och öga igenom boken som vi har litteraturseminarium om imorrn. Känner mig inte peppad alls... Ska dock bara sitta till 16.00 för sedan ska jag möte Jessi på bussen som ska ta oss ner till stan. Då ska vi käka middag och sedan ska vi på biiiio! :D

Just nu struntar jag ganska starkt i seminariumet, all min fokus ligger på att jag ska få se New moon om 4 1/2 timme! ;) Men jag ska ta mig till skolan och jag ska göra några fjuttiga anteckningar så jag har nåt att komma med imorrn. Detta är ju trots allt det mest seriösa vi gör under hela kursen så det kanske är bra att vara delaktig på det!

Ha en bra dag!
Puss

Aj aj

Det blev ingen innebandyträning för min del idag... När jag kom hem ställde jag mig och diskade vilket slutade med att jag råkade skära upp ett djupt jack i fingret med min vassaste kökskniv. Det blödde som fan och mina grannar fick hjälpa mig att plåstra om mig! Tur att jag har snälla grannar! :P De hjälper mig ut ur källaren när jag blivit inlåst där, de plåstrar om mig när jag är klantig... Tack! Haha!

Imorgon ska jag på bio och se New moon!! :D Äntligen, som jag har längtat!! :D


bilden är tagen från: posh24.com

Fullt upp

Jag har varit dålig på att skriva i helgen! I lördags blev det utgång och igår var det dop för lilla Klara! :) Jag och min syster är nu faddrar/gudmödrar åt lilltjejen. Efter dopet bjöds det på smörgåstårta och fika hemma hos bror och svägerskan, och eftersom att smörgåstårta nästan är det godaste som finns så kan jag ju säga att jag var ganska nöjd! :P

Snart ska jag iväg till skolan. Känner mig inte alls sugen på en skoldag idag... vi har en lång dag också, slutar 16.00. Efter det ska jag hämta ut biobiljetter! :D Senare är det innebandyträning i Byn som gäller. Fullt upp idag alltså!

Hoppas alla får en bra dag! :)

Kan slappna av efter kvällens Idol

-Pustar ut- Calle klarade sig i idol!! Jag höll på att kollapsa av nervositet, svettades som en gris! Min handsvett var inte från denna värld, haha! Men Calle är kvar och nu bävar jag mig inför nästa vecka... alla som är kvat nu är så grymma!



Nu ska jag lägga mig och titta på Grey's Anatomy!! Looove!
Höres sen!
Puss

Grey's Anatomy, säsong fem!

Jag överlevde träningen idag, tro det eller ej! :D Roligt var det fast jag kände mig rätt ringrostig! Jag återkommer nog nästa vecka på träningen. Får se hur musklerna mår imorgon, haha! ;)

Just nu ser jag Grey's Anatomy säsong 5!! Åååh så bra! Ska strax sätta mig och fortsätta se detta avsnitt och sedan ska jag sova. Jag börjar inte förren 12.30 imorgon, otroooligt skönt! Vi ska redovisa våra minimusikaler, ska bli jävligt kul! :D Hoppas bara att jag kommer ihåg sångtexterna, har haft liiite problem med dom. Ska bli väldigt kul att se de andra gruppernas musikaler också! :)

Nu - är - det - Grey's!!!

Träning

Snart ska jag ta bussen ut till Byn. Klockan 19.00 ska jag träna innebandy för första gången på kanske 5 år... haha, får se hur det går!
Ska springa förbi hos bror och svägerskan en stund och låna säsong 2 av CSI Miami! Gissa vad jag kommer göra sen när jag kommer hem ikväll då? ;)

Puss

Nya skoooor!

Idag gjorde jag stan tillsammans med min svägerska! :) Guud så jag har ont i fötterna nu efter allt spring... Fyndade jag någonting då? Joo då! men bara till mig själv, igen! Den blev ett par högklackade stövlar! Hittade dock inga julklappar... :/

Om 40 minuter börjar Bonde söker fru, tills dess ska jag nog lägga mig och läsa. Hoppas jag inte somnar... :P

Puss

I regn och rusk

Det låter som om det regnar ute... Känns ju inte allt för roligt när jag har en promenad till skolan att ta mig igenom. Men men, jag överlever kanske!

Efter det ska jag som sagt träffa min svägerska på stan, det ska bli roligt! :)

Nu måste jag göra mig klar!
Puss


Den grekiske restaurangägaren (som kunde danska :P) söp ner John.

Jävla internet

Min dator har bråkat med mig hela kvällen, har knappt kunna komma in på en enda internetsida... Tillslut gav jag upp, stängde av datorn och la mig i sängen och tittade på CSI istället. Men när jag hade stängt av datorn kom jag på att jag hade saker jag var tvungen att skörda på farmen... så det var bara att starta fanskapet igen. :P Nu fungerar allt mycket bättre och jag kan ju till och med blogga! :)

Imorgon ska jag vara i skolan 10-12 och efter det ska jag ner till stan och träffa min svägerska för en lunchdejt! Vi ska väl göra stan också är det tänkt. Jag ska leta fler julklappar samt att jag vill inhandla någonting nytt till garderoben. Skor behöver jag... Får se hur det blir med det imorrn.

Jag var duktig och promenerade till och från skolan idag! :D Imorgon är planen att jag ska promenera dit iallafall, lär nog ta bussen efter skolan så att Jessika inte behöver vänta på mig så länge.
Faktiskt så var det rätt skönt att gå imorse, trots regnet. Okey, jag hade ett litet moment av väldig irritation och ilska när mobilen hakade upp sig och började bråka, jag tappade saker på marken och jag var blöt i ansiktet av allt regn och knappast ens hälften så söt som jag var när jag lämnade lägenheten. Men jag blev glad igen när jag kom till skolan och fick pusta ut en halvtimme innan resten av min grupp dök upp.
Det gick väldigt bra för oss idag och vi är färdiga med alla förberedelser, nu är det övning som gäller. Jag måste verkligen träna på sångerna, sjunger fel hela tiden. :P

Pussar!

Jag? Träna!?

Jaa, vad har lilla jag gett mig in på nu? Joo, jag var så dum att jag gick med på en deal med Jessi. Hon har försökt övertala mig att komma och träna innebandy med dom några gånger men jag har alltid avböjt, har skyllt på att jag inte har några skor och ingen klubba. Så idag pratade vi så vänligt i telefonen och hon föreslog ännu en gång att jag skulle komma och träna med dom, jag kom ännu en gång med argumentet att jag inte har några skor. Då säger hon någonting i stil med: "Så du menar alltså att problemet ligger i att du inte har skor? Men om jag fixar fram skor till dig, kommer du och tränar då?" Hmm hmm, nu hade jag ju målat in mig i ett hörn.....

Vad svarar jag på det då? Joo, i en millisekund av DUMHET (ha ha) så säger jag: "Jaaa, fixar du fram skor så kommer jag och tränar!!"
Jaa, vad hände senare under kvällen? Jo, jag fick ett gulligt litet sms där det stod: "Träning kl 19 på torsdag. Skor är fixade ;)" Jaa, då nu gott folk ska Janna träna innebandy på Torsdag.

Önska mig lycka till!

Minimusikal

Idag hade vi introduktion på minimusikalen vi ska ha som jag har varit så galet nervös över. Det visade sig att jag har varit nervös i onödan! Vi fick våra grupper idag och fick komma igång, min grupp har kommit väldigt långt. Vi är färdiga med historien och vi har bestämt vilka låtar vi ska ha samt vilka roller alla ska ha. Jag ska vara en hund! :P
Det som återstår nu är främst att träna på sångerna, både på texten och att spela dom med instrument. Sen måste vi gå igenom lite mer hur vi ska agera på scenen och sådär.

Nu känns det mest bara roligt och jag ser fram emot redovisningen på fredag! :) Ska bli väldigt kul att se de andra gruppernas musikaler!

Middag hos Malin

Goddagens!

Vad händer denna söndag? Själv ska jag snart hoppa i duschen och senare ska jag till Malin och käka middag! :) Hon ska även få hjälpa mig att bedömma min nyårsklänning.

Sen får jag se vad som händer, är sugen på att se en bra film men den som går på 4an ikväll har jag sett några gånger så det känns trist. Sen har jag ingen film hemma jag inte har sett heller... Malin kanske har någon bra jag kan låna!

Det var allt för nu!
Puss

Myskväll

 

Ikväll har jag haft en riktig myskväll med mig själv, som ni ser på bilden: Ostkrokar, godis, julmust och levande ljus. Till det såg jag filmen The Lazarus prodject, den var inte såå himla bra faktiskt. Trodde att den skulle vara bätte.

Nu ska jag försöka välja en ny bok att läsa, se ett CSI avsnitt och sedan krypa ner under täcket och börja läsningen. Det är planen iallafall, får se om jag orkar.

Puss

Första julklappen är köpt!

Jag har varit på stan idag, kom nyss hem... släpandes på världens tyngsta matkasse samt två till kassar. Jag tyckte att det var en bra idé att handla på Hemköp innan jag gick hem, "jag ska ju ändå inte ha så mycket" tänkte jag. Ha, tji fick jag, jag handlade jääättemycket. Sen gick jag till Hemmakväll och hyrde film.

Jag har förhoppningsvis hittat min nyårsklänning! :D Så skönt det hade varit om jag blir nöjd med den och kan/vill ha den på nyår. Jag köpte den så jag kan prova hemma med skor och så, håll tummarna att jag blir nöjd! Köpte även en svart topp, Systers julklapp och Klaras dopresent.

Nu är jag äntligen hemma iallafall och middagen står på spisen, är hungrig så det ska bli gott. Det blir Tortellini's och morotsbiffar. Efter middagen blir det att mysa ner under täcket med en påse godis och en förhoppningsvis bra thriller! :)

Måste gå och kolla middagen nu!
Ha en bra kväll!
Puss

Fredag den 13

Freeedag, sköönt! :D Trots att det är Fredag den 13 så har det varit en bra dag, hittills iallafall! :P
I skolan hade vi musiklekar på schemat, det var jättekul! Jag menar, att få leka och sjunga samtidigt... det e ju underbart! Efter en massa lek, stoj och en lunchrast var det dags för den fruktade gitarrlektionen... Jaa, det gick bättre än förra gången iallafall och det är ju ett steg i rätt riktning! :P Sen om det gick bra går ju att diskutera.

Ikväll är det Idol, jag är laddad! Frågen är ju vem faan som åker ut ikväll!? Jag hoppas inte att det är Calle!!

Nu ska jag lägga mig och vila en stund... sköönt! :D

Kommer inte på någon rubrik

Jag orkade inte leta julklappar idag... Jag gick ner till stan och Arbetsförmedlingen för att fråga mig för angående aupairjobb, fick inte mycket hjälp av dom så jag gick hem igen. Kände inte alls för att gå på stan just då.

Förutom det har jag inte gjort mycket idag. Är snart klar med boken jag läser just nu, inte alls många sidor kvar. Så jag tror att jag nu ska krypa ner under täcket och avsluta boken. :)
Imorgon är det skola som gäller. Jag börjar 10 och slutar 14, inte allt för lång dag alltså! Skönt! Vi har gitarrlektion sista timmen vilket gör mig lite nervös.. jag var ju inte så bra på det sist, och jag har inte övat mycket heller. Vet flera som suttit kvar i skolan när vi slutat för att öva, så ambitiös har inte jag orkar vara (nog för att jag kanske skulle behövt det). Jag har dock övat litegrann hemma hos mamma, lånade syrrans gitarr, och jag blev faktiskt lite bättre på det! :P Hoppas det visar sig imorrn. Annars blir det jag som får sitta åtskilliga timmar efter skolan nästa vecka...

Nattinatt!

Stan

Goddag! Jag som skulle kliva upp 10.00 idag, det gick otroligt dåligt! Vaknade någongång mellan 13 - 13.30...

Nu ska jag försöka ta mig ner på stan och leta lite julklappar. Tänkte att det är bättre att göra det idag än på lördag som jag först tänkte, det är nog en hel del mindre folk idag.

Tjohopp! Ha en bra dag!

Det gick ju super!

Halloj! Har kramp i rumpmuskeln för jag har suttit på den här hårda stolen för länge så jag ska försöka hålla mig kort.

Redovisningen idag gick braaa! Blev inte riktigt som vi tänkt oss men vi var nöjda. Jag spelade lite fel takt nu och så och Johannes som hade ett gitarr-solo i "Jag hade en gång en båt" spelade fel i sitt solo kanske 3 gånger ... haha, men vi hade kul och det var ju ambitiöst av oss att ha med ett gitarr-solo! ;)

Efter det hade vi sångträning resten av dagen så vi sjöng en hel jääävla massa samt dansade och gjorde massa rörelser till. Alla jag läser med är rätt sköna och det känns verkligen som att vi är en bra grupp. Vi har jävligt kul på lektionerna och det är inte ens jobbigt att sjunga inför alla fast jag normalt har jääävulskt svårt att sjunga inför folk nykter! :P
Jag trivs faktiskt jättebra som det är nu och jag är glad att jag hoppade på kursen trots att jag var skeptisk i början... för som jag sa, vi har jälvigt roligt! :P Jag tycker typ att det är trist att vi är lediga imorrn... haha! ;)


Redovisning

Jag tog mig upp! :D I gooood tid till och med så nu har jag hunnit med att både duscha och äta en ordentlig frukost, det som återstår på schemat är att göra mig i ordning.

Håll tummarna för mig och min grupp idag, att vi kommer ihåg exten på låtarna och spelar rätt! :P
Jag slutar klockan 15.00 och då ska jag gå till mammas jobb och sedan följa med hem till dom och käka middag och spela Wii! Borde egentligen släpa med min min dator så att de på hennes jobb kan kika på den och göra en omformatering, men jag vet inte om jag orkar släpa med mig den till skolan... det kändes otroligt jobbigt. Den är förjävla tung faktiskt.

Men ha en bra dag allesammans! Frys inte ihjäl där ute...

Måste vakna

Oj, vilken slö och lat dag detta har varit för min del... har inte ens orkat blogga! :P Jag har mest slöat och sovit hela dagen, legat i sängen, sett på tv, och läst rätt mycket. Mitt problem är nu hur jag ska lyckas somna inatt... Jag ska upp till skolan imorgon på morgonen så jag måste ta mig upp i tid. Min grupp ska träffas en timme tidigare än vi börjar för att ha genomgång av våra sånger vi ska visa upp. Är dock inte ett dugg orolig inför redovosningen, vi är så duktiga! Min nervositet ligger i om jag kommer reagera på väckarklockan eller inte.

Tror nog att jag, fast jag inte alls är trött, ska lägga mig i sängen. Kan ligga och läsa tills sömnen kommer krypande - hur många timmar det än tar!

Måndag 9/11 - 2009

Morrn morrn! Snart ska jag iväg och jobba, har stängningen idag så jag slutar runt 17.00! :)

Det blev utgång för min del i lördags... förfesten var rolig, som den oftast är. Dock var det inte lika kul ute på krogen. Såhär i efterhand känns det verkligen som slöseri med pengar.
Meen, det var ändå kul att komma ut och träffa folk! :)

Skriver sen när jag är hemma igen!
Puss


I lördags

Match imorrn

Jag har nu legat och sett några CSI avsnitt. Jag börjar undra ifall de bytt producent eller om idéerna börjar sina såhär inne på åttonde säsongen, för jag tycker det är ganska mycket flum. Tycker att det har varit några riktigt knasiga avsnitt och det känns som om de har lagt in betydligt mer blod i scenerna, så min teori är att dom har bytt till en blodälskande producent. Måste in på IMDB! :P

Annars funderar jag på att gå och lägga mig och läsa en stund. Ska upp rätt tidigt imorrn (10!!:P) för att kolla på syrran och Jessis match på Gammlia! Pappa skulle köra syrran till samlingen så jag tyckte att han kunde bjuda mig på fika medan vi väntar på att matchen ska börja! :D

Jag vill tillbaka till Grekland!! Eller åka till något annat varmt ställe... ge mig en resa någon? (pluss fickpengar:P)

Resultat

Okey, min förvåning hade inga gränser när Jihde sa att Mariette hängde löst, hon är inte min favorit men ikväll tyckte jag att hon var bäst! Hennes framträdande var grymt därför blev jag förvånad som fan... men jag tror att folk inte röstade på henne för att de trodde hon var säker, att många andra skulle rösta.
Men det var Rabihs tur ikväll, det har egentligen varit Rabihs tur flera veckor nu... trots det kunde jag inte hålla en eller två tårar borta när de väl sa att han åkte och när man fick se hans Idolresa. Han är ju sjukt rolig och söt att titta på. Sen tyckte jag faktiskt att hans bästa framträdande i Idol var det han gjorde ikväll, iallafall det han gjorde när det stod mellan han och Mariette (missade ju hans framträdande innan).

Jag är OTROLIGT glad över att Eddie för en gångs skull slapp hänga löst, lillgubben!



Jag kommer sakna hans smile iallafall! Går det att inte le själv när han gör det liksom!? :P
Sen tycker jag att det e så kul varje ggn Jihde pratar med honom, Rabih är så rolig att lyssna på! haha

Hur kommer det att sluta?

Sitter hemma och myser till Idol, dock är det paus för nyheter nu men snart får vi veta slutresultatet...
Ska jag ge mig på en gissning tror jag att det är Rahbi och Eddie som kommer hänga löst och att det sedan blir Eddie som åker ut. Kommer jag ha rätt? Det får vi se... EFTER PAUSEEEEEN!


Det ser lovande ut

Halloj!

Första dagen på nya kursen gick faktiskt bättre än förväntat, och det var ju bra! :) Trivs jättebra med min basgrupp, hittills iallafall. Det är ett gäng riktigt sköna människor så jag tror att vi kommer överleva ett sammarbete kursen igenom.
Vår första uppgift var att vi skulle välja ut minst 2 barnvisor och lära oss sjunga och spela dessa och sedan komma på en metod om hur vi skulle lära ut detta till våra elever. Min grupp har då valt båt-tema (det blev så av en slump dock) och ska spela "Jag hade en gång en båt" och "Mugge Bigge". Vi har turen att två av medlemmarna kan spela gitarr och en som kan spela piano någolunda, hon kan kompa iallafall. Så till skillnad från andra grupper hade vi ett försprång där med att tre av fem inte hade några svårigheter att lära sig spela (vet iaf en grupp där ingen kunde spela nåt instrument eller läsa noter. Snacka om uppförsbacke!). Sen vi två andra som inte var så haj på dessa instrument fick stå för takten. Haha, jag slår på en indiantrumma "bom bom, bom bom, bom boom... osv" inte så svårt. Vi har alltså schemalagt 3 dagar för att lära oss detta... vi blev klara idag... efter halva tiden vi hade utsatt under bara denna dag. Så vi hade inte så mycket att göra under större delen av eftermiddagen, vi kunde inte heller åka hem för vi hade gitarr som sista lektion.

Eftersom att vi ska träna på detta även måndag och tisdag (och redan är klara) så är vi lediga... eller... "Vi övar på annan plats", vilket resulterade i att jag fick jobba på måndag! Mycket bra! :D

Gitarren då... gick den lika bra? :P Njaaaaaaaaaaa..... Helvete vad svårt det var! Att ta ackorden rätt överhuvudtaget (otroligt vad stela fingrar jag hade) sen att försöka byta snabbt nog för att spela SAMTIDIGT som alla andra spelade... Helt omöjligt! Haha, men jag fick mig ett gott skratt iallafall. Och jag var inte den enda som hade problem! ;)

Nu ska jag nog hoppa i säng för jag ska upp och ha föreläsning imorrn klockan 10.00. Slutar klockan 12... skööönt!

Puss och god natt!

Ny kurs

Idag är det första dagen på en ny kurs för mig. Just nu känns det väl sidådår för jag vet inte riktigt vad jag har att vänta mig... Kan ju säga att när jag kollar på schemat blir jag allt annat än taggad iallafall. Luciatåg? Musikal!? haha... helvete! Jag kan inte sjunga!! Visst, nog kan jag klämma fram några ynkliga toner inför små barn som är 2, 3, 4 och 5 år gamla... men inte sjunger jag frivilligt och nykter inför vuxna människor.

Aja, önska mig lycka till! Jag återkommer med hur min första dag gick när jag är hemma igen!
Puss

Recension: A walk to remember - Nicholas Sparks

A walk to remember
Författare: Nicholas Sparks
Utgivningsår: 2000
Förlag: Grand Central Publishing
Antal sidor: 240
Första meningen: "In 1958, Beaufort, North Carolina, which is located on the coast near Morehead City, was a place like many other small southern towns."


"There was a time when the world was sweeter... when the women in Beaufort, North Carolina, wore dresses, and the men donned hats... Every April, when the wind smells of both the sea and lilacs, Landon Carter remembers 1958, his last year at Beaufort High. Landon had dated a girl or two, and even once sworn that he'd been in love. Certainly the last person he thought he'd fall for was Jamie, the shy, almost ethereal daughter of the town's Baptist minister... Jamie, who was destined to show him the depths of the human heart - and the joy and pain of living."


Detta är alltså novellen som filmen med samma namn är baserad på.

Jag har sett filmen flera gånger, jag älskar den verkligen. Varje gång jag ser den gråter jag floder och jag tror inte att någon som ser den lämnas oberörd. Jag visste faktiskt inte om att filmen var baserad på en novell förren jag såg en "bakom kulisserna dokumentär" från en annan film, Dagboken.
Dagboken är också baserad på en novell och båda dessa två noveller är skriva av samma författare - Nicholas Sparks.
Jag tycker att både A walk to remember och The Notebook (som Dagboken då egentligen heter) är två av de vackraste kärlekshistorierna som skrivits och båda filmerna är två av mina största favoriter. Ska jag vara ärlig blev jag lite förvånad när jag fick veta att det är en man som skrivit båda två, jag är fördomsfull ja, men att en man kan skriva sådanna kärlekshistorier gör mig förvånad... men otroligt förhoppningsfull! :)

Vad tyckte jag om boken nu då? I love it!!
Jag vet ju redan det mesta som händer och jag vet hur det slutar, men ändå gråter jag flera gånger. Det är så vackert och det är så bra. Den är så full av kärlek och glädje samtidigt som den är så sorglig. Jag tyckte även den var rolig på sina ställen och hade sin lilla humor.

Det här är en bok som får en att hoppas och tro på kärleken och att den övervinner allt, och i detta höstmörker kan man behöva sådant.
Jag tycker att har ni inte sett filmen så SE den, och gillar ni böcker och gillar ni att läsa borde ni verkligen läsa den här boken! Jag kommer läsa den igen, flera gånger!

I want to feel good

Är hemma i lägenheten nu, har bara vilat och tagit det lugnt sedan jag kom hem. Det känns rätt ok i magen när jag tar det lugnt och vilar, men så fort jag anstränger mig känns det som jag har massa knivar som sticker mig i magregionen. Det var lagom roligt när jag skulle gå hem från bussen med en tung ryggsäck på ryggen och handväska i handen. Känner mig helt orkeslös också, att diska var en kamp tidigare.

Läste ut A walk to remember nu i eftermiddag så jag kommer med några rader om den senare. Ni som känner mig vet att jag älskar filmen och jag hade höga förväntningar på boken. Mer om det senare alltså! :)

Nu ska jag försöka äta någonting!
Puss


Rubrik

Är i Byn nu, ska strax ta en buss in till stan. Måste handla nåt käk när jag kommer hem, får se om jag har råd till det.
Mådde inte alls bra igår och mår fortfarande inte superbra, så när jag kommer hem ska jag nog lägga mig framför CSI och bara ta det lugnt.

Nu måste jag börja gå till bussen!
Höres sen!
Puss

Tvära kast

Morrn morrn! Idag är det jobb som står på schemat, de ringde för ett tag sedan. Slutar runt 17.00, jag har stängningen idag.

Jag hade tänkt gå och handla det första jag skulle göra när jag vaknade idag, för jag har inte så mycket att äta i frukostväg... Nu får jag handla det på vägen hem istället och min frukost idag består av ostskivor, te och juice. Tur att det är lunch direkt när jag kommer till förskolan!

Nää, dags att göra sig i ordning! Ha en bra dag!
Puss

Trerätters

Gårdagen var riktigt lyckad, till en början iallafall! Jessi hade varit väldigt kreativ och bjöd på en trerätters middag. Till förrätt var det ungsbakade rödbetor med getost? (var det getost?), till varmrätt sushi som hon hade gjort själv och det var riktigt, riktigt gott och till efterrätt hemmagjord glass... tre olika sorter tror jag allt! Väldigt lyckad middag måste jag säga!

Bordsdekoreringen var galet snygg


Jag hade tänkt lägga upp en bild till men min dator slutade sammarbeta med mig... hoppas bara att den går med på att publicera detta inlägg.

Nu ska jag se CSI och äta upp resten av min pizza! :D
Puss

RSS 2.0