Sugen på lite mat

Om mindre än två timmar är det dags för kvällens avsnitt av Idol. Ikväll är det grabbarnas tur och jag har ju min lilla favorit med i truppen. Jag hoppas verkligen att han gör ett toppen framträdnade, han har varot grym de gånger man har fått se honom hittills! Om ni på något sätt nu ens undrar vem det är jag pratar om så är det så klart Erik jag menar! Och vet ni inte vem han är (vilket ni BORDE göra för han är gryym) så får ni spana in honom ikväll! :)

För tillfället är jag sugen på käk, men det kändes jobbigt att börja laga... Nog för att mat i den här lägenheten för tillfället består av: Ägg, vita bönor och rostade mackor.
Såå, kanske inte allt för jobbigt att laga? :P

Joo, men det kanske är dags för lite mat ändå?

Jag hade kunnat döda just nu för en sån här portion:


http://www.elmamia.com/images/recs/rec_souvlaki.jpg

Souvlaki med grekisk sallad... MmMmMmmmm....

Nu säger jag: Natti natt

Klockan har rusat iväg som vanligt ser jag... vet inte hur det alltid blir så? Nu ska jag iallafall krypa till sängs... När jag kommer i säng så här sent (och jag vet att det blir ännu senare för jag vill läsa innan jag somnar) så är jag alltid nervös att de ska ringa från någon förskola eller fritids jättetidigt på morgonen och fråga om jag vill jobba. Förstå mig inte fel nu, jag VILL verkligen jobba... Mer än allt, men jag blir lite arg på mig själv för att jag inte tar mig i säng i normal tid på kvällarna.
Men jag är sådan, har alltid varit! Behöver jag inte ta mig i säng i vettig tid för att jag inte måste upp dagen efter så går jag inte och lägger mig, oavsett liksom. Det är så inpräntat i mig enda sen jag var liten att det är jättesvårt att ändra på. Ja, jag är en nattuggla... Och ringer dom klockan 7 imorgonbitti och ber mig jobba så vet jag att jag biter ihop och gör det. Dels för att jag behöver pengarna, men största delen för att jag älskar det och för att jag vill. Jag får sova någon annan gång helt enkelt! :)


På ett fik!
John åt en creps som såg ut att vara världens godaste. Med smält vit och mörk choklad. MmMm...

(Både han och Christian tyckte dock det blev lite väl sött och sliskigt efter ett tag)

Inte mycket

Kom hem från Malin för en stund sedan efter att ha sett Idol där! Funderar nu på att lägga mig och slötitta på en film en stund... det låter rätt lockande faktiskt. Här händer det så inte mycket spännande iallafall!

Jag återkommer! :)

Tisdag 29/9 -2009

Goddag! Vad händer? Jag har precis käkat frukost/lunch/middag... ja ni kan kalla det vad ni vill. Det var iallafall första måltiden får dagen. Nää, jag har inte nyss vaknat men jag hade ingen mat hemma när jag klev upp så jag var tvungen att handla först vilket drog ut lite på tiden.

Vad ska man göra nu då? Lägga mig och läsa en stund tror jag. Ikväll blir det att gå till Malin och se Idol! :)

So long!

Jean M. Auel

Nu ska jag strax hoppa i säng, sitter bara och väntar på att min Aloe vera skörd på farmen ska bli klar så jag kan skörda den. :P Den borde vara klar om ungeför 15 minuter. Seeen, ska jag lägga mig och läsa igen. Det blev att börja på Mammutjägarna, tredje boken i Jean M. Auel's bokserie om Ayla som växer upp bland neandertalare (eller plattskallar som de kallas bland människorna). Jag har verkligen gillar de två tidigare böckerna, speciellt första... helt underbart bra. Jag tror ju absolut inte att de senare böckerna ens kan komma i närheten av första boken, Grottbjörnens folk, i klass men det är kul att ha läst hela serien. Tvåan tyckte jag också var riktigt bra. Det som känns lite jobbigt dock är att de är så förbannat långa. Denna, trean är 841 sidor.

Såå, jag har ju lite att läsa! Dags att borsta tänderna och sedan krypa ner under täcket med denna tegelsten till bok och ägna iallafall en timme åt läsningen.

God natt

Här har vi Jean M. Auel någongång på 80-talet skulle jag gissa!PS. Fick lära mig nu ikväll att M'et i Auel's namn står för Marie. Det ni! :P

Recension: Försoning - Ian McEwan

Försoning
Orginaltitel: Atonement
Författare: Ian McEvan
Utgivningsår: 2001
Förlag: Ordfront
Första meningen: "Pjäsen - till vilken Briony hade utformat affischerna, programmen och biljetterna, byggt biljettkassan av en vikskärm lagd på sidan, och klätt in insamlingsbössan i rött kräpp-papper - var skriven av henne under en tvådagars storm av författande som fick henne att gå miste om en frukost och en lunch."


"Året är 1935. På sommarens varmaste dag står trettonåriga Briony Tallis i fönstret till sitt flickrum och ser sin äldre syster Cecilia ta av sig kläderna och dyka ner i trädgårdens fontän, mitt framför ögonen på deras barndomsvän Robbie Timmer.
Det här är upptakten till en besynnerlig och skrämmande dag, och innan den är slut kommer de tre ungdomarnas liv att ha förändrats för alltid. Robbie och Cecilia kommer att ha överskridit en gräns vars existens de inte anat, och de blir offer för den yngre flickans fantasier, medan Briony begår en handling hon kommer att ägna resten av sitt liv åt att försöka sona."

Denna historia var inte alls som jag hade tänkt mig att den skulle vara, och eftersom att jag hade förväntat mig att den skulle utspela sig på ett visst sätt blev det lite fel i skallen på mig när jag läste.
Jag fick upp ögonen för boken när jag läste om filmatiseringen om den. Jag var väldigt sugen på att se filmen och ville därför läsa boken först. Ska försöka få tag på filmen snart så jag kan se hur de har tolkat boken. Det är alltid lika kul, dock blir man oftast besviken.

Boken är uppdelad i tre delar. Den första delen utspelar sig en varm sommardag full med händelser.
Familjen Tallis får besök av tre släktingar, kusiner till Briony som efter ändrade familjeförhållanden ska stanna hos den under sommaren. Briony ser nu sin chans att utveckla sitt älskade intresse berättelseskrivande till att skriva pjäser, och tänker med kusinernas hjälp spela upp den inför sina syskon. Förberedelserna inför uppvisningen går dock inte riktigt som Briony hade tänkt sig... och det händer en rad andra händelser som kommer att förändra Briony's och många andras liv för alltid.

Den här boken har verkligen hyllats från alla håll och kanter... men jag vet dock inte om jag kan stämma in i alla dessa lovord. Visst är det en ganska bra roman, visst var det en bok jag kunde läsa och fördriva tid med. Men det är ingen bok jag känner fastnar hos mig på något sätt.
Under hela första delen ligger jag mest och irriterar mig på Briony's karaktär, jag tycker att hon är en riktig skitunge på ren svenska. Jag tycker att hon är självisk och bortskämd. Den känslan av irritation som jag får försvinner nästan aldrig utan den estlar sig fast och gör att jag smittar ner resten av boken med lite små stänkar av irritation, helt utan anledning egentligen. Andra delen var dock mycket bättre än den första och den tredje delen var också helt okey. Jag tror faktiskt att det var det att jag irriterade mig så pass mycket under första delen att det drog ner resten av historien också. Tyvär, måste jag säga.

Någonting som också var lite smått irriterande, men som egentligen kanske inte har med boken att göra, var att det var ganska många ord som jag inte fullt förstod. Det kan ju ha med översättningen att göra men det kändes som att man använde många onödigt komplicerade ord när man byggde upp meningarna.
Men det kan ju ha att göra med att jag har ett dåligt ordförråd, vem vet.

Som jag skrev ovan vill jag nu se filmatiseringen av boken. Jag nämnde att man oftast blir besviken på filmen, men eftersom att jag inte är helt nöjd med boken kan kanske filmen bli en positiv överraskning... vem vet! Jag kanske inte tycker att Briony är fullt lika irriterande som jag tyckte att hon var när jag läste!

Segjävla dator

Goddagens! Just nu är min dator seeegast i världen, jag blir riktigt stressad av att sitta här för att den är så långsam. Så jag ska skynda mig här ifrån snart. Ska gå och duscha och sedan ska jag gå ner till stan. Ska till banken och lägga in lite pengar. Man har ju en hyra att betala... tyvär.

När jag kommer hem ska jag försöka skriva några rader om böckerna jag läst ut.
Fram tills dess får ni ha en bra dag! :D

Puss

Tiden rusar iväg när man har roligt...

Ojsan vad klockan har blivit mycket, så kan det gå när man har en hel gård att plöja och skörda... :P
Ska iallafall gå och lägga mig nu, blir nog att läsa en stund. Har en ny bok som jag ska börja på och det är ju alltid lika roligt! :)

Senare i dagarna har jag två recensioner att komma med! Ska försöka skriva iallafall en av dom imorgon!

Jag avslutar denna dag med en fin bild på sötaste lilla Klara:


Tlaktåå

Idag är det söndag, och det kommer nog bli en otroligt lugn och seg eftermiddag. Hittills har jag slötittat på ett serieavsnitt, legat och läst en stund och surfat runt. Ska nog snart återgå till läsningen hade jag tänkt. :)

Planen var att jag egentligen skulle ut till Byn idag och titta på min systers innebandymatch, men så blev det inte. Jag sov! :P

Ååh, jag måste bara berätta hur duktig min underbara lilla brorson är!! Han kan säga traktor!! (det är hans nya passion för tillfället). Han säger: "Tlakååå" Duuktig han är!! -stolt faster-

Här sitter sötnosen och kollar på traktorer på youtube! Otroligt nöjd kille! :P

Pipes, Olles och min nya mössa

Tjenare bloggen! Denna dag har varit helt lugn, började med att Malin kom förbi med min nya mössa som hon har stickat till mig, SKITSNYGG! :D Efter det slöade jag mest. Men senare under kvällen, rint 21.30 ringde Malin och frågade om jag ville med ut på en öl. Jag som bara legat hemma i två dagar nu var ganska taggad och så blev det!
Vi drog först till Pipes, men det var mycket folk där...dpck inget roligt folk så vi for vidare till Olles. Där träffade vi upp Malins ragg (om jag får säga det? :P) och hans kompisar och där satt vi hela kvällen. Det var kul att komma ut och göra någonting.

Nu har jag dock jävligt ont i ryggen och ska snart hoppa i säng. Vill bara visa min fina mössa jag fick!! :Jääääättefin!! :D Tack Malin!

Half Light

Jag började se en film för cirka 4 1/2 timme sedan och jag såg nyss klart den. :P Nä, filmen var inte 4 timmar lång men jag började prata med Jessi i telefonen och vi har en tendens att snacka ganska mycket och länge när vi börjar. Så vi pratade i telefonen i ungeför tre timmar och sen fortsatte jag med filmen. :)
Filmen jag såg var en thriller med Demi Moore i huvudrollen som hette Half light, jag tyckte att den var helt OK. Rätt spännande vissa gånger och min puls ökade en del på några ställen, men ibland kändes det som att den var lute väl mycket och rätt överdriven på vissa ställen. Det var en rätt het man med som jag inte sett tidigare i någonting, så det var ju ett pluss! ;) Han verkar dock inte ha gjort så mycket film.

Här har vi honom, brittiske Hans Matheson. Han verkar även ha spelat in en film med Keira Nightly som heter Doctor Zhivago. Den har jag då aldrig hört talas om! :S

Nu ska jag sova! God natt

Jag har varit en Räv-Häxa idag

Tjenixen bloggen! Allt väl med mina vänner där ute som tar sig tid att läsa min ganska sega och inte allt för spännande blogg? Jag hoppas ni mår bra! För det gör jag!
Jag är fortfarande lite spänd i ryggen med efter Jessi's dunder-massage igår är smärtan minimal jämnfört med tidigare, helt underbart! Jag har en mysig hemmakväll med mig själv, har sett Idol och sovit litegrann!

Jag har jobbat på förskolan idag, det var riktigt roligt! Jag fick vara med i en otroligt pedagogisk lek som en av lärarna styrde upp. Jag skulle vara den fruktade "Räv-Häxan", vilket resulterade i att jag hade en djurmask för ansiktet och en häx-hatt på huvudet... jag var säkert otroligt söt! ;)

Tänkte visa er lite hur duktig och kreativ och hur hårt jag jobbar ibland på förskolan:

Min ootroligt fina (beställda) fjäril som jag blev väldigt nöjd över! ;)

Här har jag utvecklat pärlplattan lite, som ni kan se har min fjäril fått antenner! :D

Pärlplattan under har en liten tjej gjort! :)

Jag älskar att jobba!! Underbart roligt, inspirerande och lärorikt! Underbara ungar!

Jessi är min Gudinna

Godnatt bloggen! Ska nu hoppa i säng. Har sett Idol med Jessi ikväll, mys mys! Jessi var underbar och masserade min förstörda rygg ett bra tag... heelt underbart var det. Samtidigt som det gjorde jääävligt ont var det galet skönt, låg typ och dreggla. Haha!

Imorrn ska jag upp och jobba, från 9 till 15! :) Nice nice! Skönt faktiskt att dagen inte är sååå lång, det var tungt idag att jobba 9 timmar kan jag säga.

Har valt en ny bok nu också, blev inte den jag hade tänkt igår tyvär... men jag kan vänta! :D
Nu, natti natt!
Puss

Mot byn och en ny bok

Snart ska jag ut till Byn och träffa brorsbarnen! :) Jag är laddad på Idol ikväll också!! Det är bra att det visas varje vardagskväll (förutom måndagar) för då har man alltid någonting att se fram emot, någonting som gör vardagen lite ljusare liksom! Och det är ju aldrig helt fel!

Ska börja på en ny bok ikväll också, återkommer senare om vilken bok det är! :)

På väg till stranden

Onsdag 23/9 - 2009

Morrn! Jag är faktiskt vaken nu fast jag är ledig idag! :) Får se vad dagen har att erbjuda, jag skulle behöva ta mig ner till stan och uträtta några ärenden... men jag vill inte linka fram som en gammal tant nere på stan. Haha
Ska iallafall ner och ta en dusch snart och plocka ner tvätten, sen får jag väl se om jag orkar göra någonting vettigt!

Ikväll blir det att åka ut till Byn. Ska sova hos bror och mysa med brorsbarnen ikväll. Börjar jobba imorrn 7.30 så det är smidigt att redan vara där ute när man vaknar.

Nu blir det att diska lite!

Men satan alltså

Nu ska jag nog krypa till sängs, ska se om jag orkar börja på någon ny bok eller om jag ska sova på en gång...

Min rygg har blivit ännu värre, jävla ryggskott jag har åkt på alltså. För nu har den helt låst sig och jag kan inte alls räta ut ryggen i ett rakt läge, den är helt fast. Känner man sig ung då kanske? När man åker på ryggskott? Brukar ju vara människor som jobbat och slitit heela ditt liv som får det... haha, nu känner jag mig verkligen som en gammtant.

Jag hoppas verkligen att det är bättre imorrn, annars dör jag.


Recension: Lasermannen, en berättelse om Sverige - Gellert Tamas

Lasermannen
Författare: Gellert Tamas
Utgivningsår: 2002
Förlag: Ordfront
Första meningen: "Den berusade mannen tryckte cykelpumpen mot Alexanders hals samtidigt som han vrålade: >Bort med dig din jävla neger! Du har ingenting i Sverige att göra!<.

"Under några månader kring årsskiftet 1991 - 1992 var Stockholm en stad i skräck.

En okänd gärningsman, beväpnad med ett lasergevär, sköt sammanlagt 11 personer vid 10 olika attentat. En dog, flera fick med för livet. Det enda offren hade gemensamt var sin mörka hårfärg.
Samtidigt genomgick Sverige den värsta ekonomiska krisen på decennier. I dess spår växte en ny militant rasistisk rörelse fram. Runt om i landet attackerades flyktingförläggningar med brandbomber och molotovcocktales. I riksdagen hetsade Ny demokrati mot invandringen.
Laserattentaten satte igång Sveriges största polisjakt näst efter Palmemordet. Efter tio månader greps John Ausonius under dramatiska former. Han dömdes mot sitt nekande till livstids fängelse.
Efter nästan tio års tystnad bestämde sig John Ausonius för att erkänna attentaten och 20 bankrån. Förutom polisen har Ausonius talat med en enda person - journalisten och författaren Gellert Tamas."

Jaha, vad tyckte jag om den här boken då? Kan ju börja med att säga att jag började läsa den någon gång i våras / på försommaren tror jag? Så det har tagit mig väldigt lång tid att läsa ut den. Varför det? kan man då fråga sig. Ja, jag är väl inte så mycket för reportageböcker först och främst. Sen har jag ju uttryckt tidigare att kriminalare inte är min grej och med Lasermannen blir det båda delarna på samma gång.

Tamas har blivit kritiserad i och med den här boken, många menar att den "fakta" som han beskriver i boken enbart är baserade på Tamas egna åsikter och tankar. När man läser diverse andra recensioner om denna bok får man klart för mig att man ska läsa boken med ett kritiskt öga och inte ta allting ordagrant.
Men det var oroligt i Sverige under denna tid. Ny demokrati fick ett stort politiskt inflytande hos många svenskar, och i och med att Ny demokrati lastade allt dåligt som hände i sverige under krisen på invandrarna blev stora delar av samhället väldigt främlingsfientliga. Jag tänker inte ta ställning här och nu om man kan lägga mycket av skulden för detta på Ny demokrati (Med Bert Karlsson i spetsen btw :P) som Tamas gör, men jag är av åsikten att samhället är väldigt styrt av media och av det som vi blir inpräntade är rätt och fel. Och ofta söker vi efter någon att skylla på när någonting går fel, och här kommer Ny demokrati och har syndabockarna framför sig: Invandrarna.

Många gånger blev jag riktigt irriterad på det jag läste. Urs och fy. Jag kan bara hoppas att det inte blir fullt så illa som i början av nittiotalet under denna ekonomiska kris vi är i idag. Det känns som att det är under kriser som samhället har lätt för att splittras och jag kan bara hoppas och göra det som lilla jag kan för att förhindra en samhällsdelning åt alla håll och kanter.

Det som var mest intressant här var att läsa om John Ausonius, vilken störd man och vilka störda tankar han hade. Jag läste lite mer om honom på wikipedia efter det här, läste på lite mer om morden han gjorde osv. Helt galen. Det som är mest absurt är att han hatar invandrare och mörka när han själv har två föräldrar som båda invandrade till sverige. Han har själv mörkt hår. Han kämpade ju i och för sig hårt med att förneka att han var någonting annat än "helsvensk" (om man kan säga så) och gjorde förgäves tappra försök att färga håret blont, vilket bara resulterade i en orange-aktig färg. han köpte så småning om också blåa linser för att bli så "svensk" som möjligt.

Det blev mycket svammel här ser jag... Ja, vet inte riktigt vad jag tycker om denna bok. Inte alls jättebra, men halvt intressant på vissa sätt. Kul att läsa litegrann om svensk politikhistoria.

Kalla mig Tant Janna

Jag kan ju säga att det är tur att jag inte ska jobba imorgon, för min smärta i ryggen blir bara värre och värre. Jag var ju dum nog att börja tvätta ikväll, för det är verkligen en kamp. Jag ser ut som en gammal gumma när jag haltar ner för trapporna... frammåtlutad eftersom att jag inte kan sträcka ut och resa upp ryggen. Det är som att den har låst sig i det läget och försöker jag ändå gör det för ont, outhärdligt ont.
Får hoppas att jag tar mig upp ur sängen imorgon...

Ska börja knåpa på bokrecensionen nu hade jag tänkt! :)

Ont i ryggen

Hemma från jobbet, har varit det ett tag. Jag har precis käkat litegranna och samtidigt snurrar en maskin tvätt nere i tvättstugan. Ska snart lägga mig och vila / läsa en stund för jag har förbannat ont i ryggen, kan inte gå upprätt. Vet inte alls vad jag har gjort... :S

Jag återkommer senare ikväll!

Tisdag morgon

Morrn morrn! Sitter nu och käkar frukost och snart bär det av ut till Byn igen! :) Ännu en dag med roliga och charmiga femårsgruppen! Det verkar återigen bli en fin och solig dag, nog för att det alltid är rätt kyligt såhär på morgonkvisten, hoppas att det blir varmare under dagen.

Ikväll är det Idol! :D Jag missade ju det i fredags, men nu jävlar!
Nää, nu ska jag skynda mig lite ifall jag ska hinna med bussen!

Ha en bra dag!

Dags att stupa

Nu ska jag nog ta och gå och lägga mig, upp tidigt imorrn! Jag är jävligt trött nu faktiskt... Men det blir nog till att läsa en liten stund. Har en recension att komma med också här i dagarna, får se när jag orkar skriva några rader om den. Det är inte en bok som jag verkliiiigen vill att ni ska läsa så motivationen att skriva om den är väl inte högst! :P

Nää, med en sliten Nisse på Kos avslutar jag den här dagen:

Nattinatt!

Min helg

Ojsan, nu var det länge sedan jag uppdaterade. Jag hann inte alls med det i lördags eftersom att jag var så trött efter att vi jobbat hela fredag-natt. Sov nästan hela dagen och sedan var det bara att kliva upp, göra mig i ordning och dra på fest. Igår hade jag bara ingen skrivlust.

Men nu är jag här! Festen i lördags var kul, dock blev det ingen utgång eftersom att det var en sådan jävla lång kö in på Corona när vi kom dit, så vi åkte direkt till efterfesten. :P
Det var kul att jobba i fredagsnatt också, dock var det jävligt slitsamt. Tror aldrig att jag har haft mer ont i fötterna någongång i hela mitt liv, och det fanns inget annat jag kunde göra än att härda. När jag kom hem där efter 04.00 på morgonen, efter att ha jobbat sedan 7.30 morgonen innan kunde jag INTE somna för att jag hade så ont i fötterna. Slitet! Men jag fick min lön för slitet idag och det var VÄL förtjänta 1500 kr, tack och bock! :)

Imorgon blir det mer jobb i Byn, har jobbat även idag! :) Kul kul! Kan även bli mer jobb resten av veckan, beror på om sjukligen kommer tillbaka eller inte.

jaa, det var väl vad som hänt mig under helgen! :)
Puss

Jobb, jobb, jobb

Fredag idag, jag har jobbat på förskolan i Byn från 7.30 imorse och nu sitter jag på SLU. Ska jobba här ikväll/inatt med att servera och värda på en dispotationsfest. Det är jag och min syster som ska jobba, och några kompisar till han som dispoterar. Senare blir det att stå i baren och vi ska väl jobba tills festdeltagarna är less och vill hem, vilket kan ta heeela natten. :P Så kommer troligen stupa i säng inatt.

Vad som händer i helgen vet jag inte. Blir kanske att festa imorrn, hade varit roligt! :)
Aja, har inte mycket mer att säga.
Puss

Ute och svirat

Hejsan!

Jag och Malin var ute på NH igår, det var roligt och jag blev full. Sedan for vi på efterfest på ålidhem, vi kom hem nu runt 11 idag... jag är lite sliten och liiite trött. Borde inte sova för jag ska upp tidigt imorgon så jag vill inte vara pigg ikväll, men jag tror att jag ska lägga mig en liten stund och vila. Får ställa klockan...

So long

Jag ska jobba idag! :D

Godmorgon på er! Klockan är nu i skrivande stund 07.21 och jag sitter här och äter frukost. Varför det? Joooo, för jag ska jobba i Byn idag! Ååh så roligt!! Det känns bra att ha någonting att göra idag också. Jag ska jobba till 14.00 och sedan ta bussen tillbaka till stan och ha "möte" angående jobbet på fredag. Fullt upp idag alltså, för efter mötet ska jag skynda mig hem och käka och duscha för jag och Malin ska ut på krogen ikväll! :)

Jag kommer nog att vara gaaaanska så trött, för jag har väl sovit ungefär 2 timmar inatt! haha, får se om jag hinner med en powernap när jag kommer hem...
Tur så ringde mamma och väckte mig samt att jag hade ställt 2 alarm så att jag inte skulle försova mig. Så här sitter jag, redo att möta dagen!

Nu ska jag äta klart min gigantiska frukost och göra mig klar!
Ha en bra dag!
Puss

Laddat upp

Nu är det inte länge kvar tills klockan är 20.00 och Idol börjar! :D Jag har laddat upp med choklad här hemma och snart ska det njutas av skönsång! Jag tycker det är trist att man får se så många som är värdelösa och att det är för mycket fjant i den här delen av Idol, jag vill ju se dom som är BRA. Jag lääängtar tills de ska på slutaduition i Stockholm, för det är då det bra börjar!

Nu ska jag lägga mig och läsa en stund.

Lite mer Kos:

Nisse sa att vi fick göra VAD vi ville med hans hår. Vi fick till och med raka av det om vi ville.
Riktigt så elaka ville vi inte vara, men vi bestämde oss för att ge han en tuppkamm!


Nisse har väldigt mycket och tjockt hår, så det var ett slitsamt arbete! :P


Det gick en HALV flaska hårspray, och ändå blev det ingen bra tuppkamm...


Eftersom att det inte blev någon lyckad tupp på lilla Nisse så gjorde han en snygg backslick istället! :P Han var tvungen att gå och duscha igen efter vårt lilla expriment, och han fick ändå inte bort all hårspray ur håret. Haha!

Tisdag 15 september - 2009

Idag vaknade jag av att Jessi ringde och väckte mig, tack för det! :D Hade ställt klockan på 11.00 men jag ligger ju bara och znoosar den i evigheters-evighet.
Ska göra mig i ordning nu sen ska jag ner på stan, ska till Forex och växla pengar (nej, jag har inte tagit mig dit än) och sedan ska jag handla mat. Det är toooomt på mat här hemma nu med undantag av tre paket nudlar. :P

Solen skiner och vädret är bra, hääärligt!

Nattmänniska

Jag borde sova nu, jag borde verkligen sova nu för jag vill inte sova bort hela morgondagen. Varför är det så svårt för mig att bara gå och lägga mig? Ibland är det drygt att vara världens nattmänniska... Fan vad skönt det hade varit om jag hade varit en morgonmänniska som kliver upp pigg och glad (tidigt) varje morgon. Vad mycket man skulle hinna med varje dag.

Aja, blir iallafall att försöka ta sig till sängen och läsa en stund till.
God natt!

Allt som finns är mat just nu

Okey, nu är jag sådär äckligt sugen på godis igen... jag blir galen! Ibland känns det som att det är ju fan lika bra att börja snusa igen, gå omkring med detta sug hela tiden är fan inte lätt och det är definitivt inte roligt.

Så vad kan jag göra istället då? Jag kan tugga söner mina läppar tills dess att de blöder... Japp, avklarat. Jag kan äta pasta i mängder. Jag kan dricka mängder av Oboy... Japp, men nu är mjölken snart slut.

Jaa ni... vad kan man göra? Jag lägger in lite bilder istället...

Fredde


Erika, och Emma i bakgrunden


Hahaha, jag dör av den här bilden.
Nisse och Christian gör... ja, vad gör dom?


Idag då?

Tjenis! Vad händer idag?
Själv har jag precis ätit några mackor och ska snart ge mig ut på en liten promenad. Sen vet jag inte vad som händer, får se. Blir kanske bara att slöa och ta det lugnt. :)

Är det någonting bra på tv ikväll tro?

Puss

Från ett beroende till ett annat?

Nuuså, kunde inte blogga tidigare... allt bara hängde upp sig, tror det beror på min oootroligt sega dator. Jag har inte mycket att säga, har sett på Grey's ikväll sen la jag mig för att läsa. Läste en stund men eftersom att jag var vaken tiiidigt idag och inte har sovit någonting under dagen / kvällen heller (stooolt) blev jag trött ganska direkt.
La mig för att sova och höll precis på att slumra till när en tanke slår mig: "Har jag skördat min farm!? Skördade jag blåbären??"

Fattar ni hur sjukt det här är, då har jag alltså stängt av datorn och gått i säng... men när jag nu kommer på att jag KANSKE inte skördade mina förbannade blåbär var jag tvungen att kliva upp, starta datorn och kolla. Nä, jag hade inte skördat så det var väl tur att jag klev upp, men har man blivit lite besatt när farmen till viss del STYR ens liv? Haha, helt galet.

NU däremot ska jag krypa ner under täcker och sooova! Underbart!

Kalla mig Städtant

Hallå hallå, jag är fortfarande vaken! Ska snart ut på en liten promenad, skönt att röra lite på sig. Sen ska jag in i duschen för att sedan slänga mig i sängen, käka middag och titta på någon serie.
Jag har faktist varit duktig idag, jag har städat lägenheten... till och med skurat litegrann! Stort! :D

Lägger in lite mer Kos innan jag drar:

Folk på balkongen, återigen! :)


Dom bästa grabbarna ever, Christian och John


Emma och Nisse ute på en blååsig balkong


John och Fredde


Nu ska jag ut och promenera, höres sen! :)

Morgonstund har guld i mun

Tjosan! Jag sitter här, borde vara jäääättetrött men är faktiskt inte det... men det kan bero på att jag inte har sovit så många timmar att jag hann hamna i djupsömn. Jag kunde verkligen inte sova igår efter att jag lagt mig, tror att jag låg och snurrade i kanske 3 timmar. Haha! :P Sista gången jag kollade på klockan var den runt 8.00 på morgonen... drygt! Nu kanske jag kommer kunna sova gott inatt istället, om jag inte gör en fuling och sover nu i eftermiddag (känner jag mig själv rätt kommer det bli så :P). Men jag ska försöka låta bli.

Nu ska jag, syster och pappa åka och hälsa på lilla farmor. Vi blir nog inte borta så länge!

Tjosan då!

Godis och Grey's

Nu har jag min godispåse och nu är det dags för Grey's! :D Ska bara plantera lite på min gård först...

Puss

Godissugen!

Just nu är jag så godissugen att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Men tack och lov ska jag och Malin snart gå till Nattöppet och handla lite. Jag kan dock inte bestämma mig om vad jag ska ha för godis... är sugen på sega godisar samtidigt som jag vill ha choklad. Om jag köper lösgodis kan jag ju få lite av varje i och för sig! :)

MmMmmMmmmmm goooodis!
(Jävla snussug.)

Lördag 12/9 - 2009

Godmorgon! Jag är vaken och redo att möta dagen. Maria kommer snart förbi här och då ska vi gå en sväng ner på stan, hon ville på JC för hon hade någon rabatt där som hon bara kunde använda nu i helgen. :)
Jag måste också handla innan jag går hem igen, det jobbiga är att jag inte har så mycket pengar att handla för... haha. Aja, man måste ju ha toapapper liksom så det finns inte så mycket annat att göra än att skrapa i plånboken och fiska upp dessa ynka små kronor man har kvar. Ska gå till Forex idag för jag har 20 euro i plånboken att växla, wooohooo! :D


Ha en skön lördag gott folk!

Baksmällan

Det blev film hos John ikväll, vi såg Baksmällan. Den var faktiskt ganska rolig! :P Heeelvete vilken ångest man skulle känna ifall man vaknade upp och inte minns någonting alls från kvällen innan, haha. Tack och lov har det inte hänt mig än och jag hoppas det stannar så.
Får dock se om John och Johan kommer ihåg nåt från ikväll imorgon när de vaknar, de gick nämligen ut på krogen när vi skulle åka hem och Johan var gaaaanska så dragen! ;)


Jag borde krypa till kojs snart. Ska upp imorgon och umgås med Maria under dagen, så jag kan inte sova så länge. För att försäkra mig om att jag tar mig upp skulle hon ringa och väcka mig! ;)

Sjunde Oktober smäller det

Nu vet jag exakt, den Sjunde Oktober släpps Backstreet Boys nya skiva här i sverige! :D

Ikväll ser det ut att bli film med Jessi, John och Johan! De fyra J'en! Hö hö...
Jag vet dock inte vilken film det blir men det spelar ingen större roll, det är ju det goa sällskapet jag är ute efter!

Måste hoppa i duschen nu för jag är sååå äcklig, ni vill verkligen inte se mitt hår för tillfället... :P

Lite fler balkongbilder:

Het-John på balkongen

Nisse och Fredde är glada! :D

Emma och Christian är söta ute på Bargatan

 


Snart

Om ett liitet litet tag ska Backstreet Boys, eller två av dom (Brian och AJ) vara med och intervjuas i Rix FM. Jag väntar med spänning! :D

Vet fortfarande inte vad som händer ikväll, det återstår att se.
Vad ska ni hitta på?

Jag måste försöka orda upp min dyngsrytm...

Godmorgon, borde jag säga... men snart är det god natt för min del. Jag har verkligen vänt på dygnet...

Imorgon är det fredag, får se vad som händer. Det har pratats om att det blir filmkväll hos John, ska kolla upp om det mer imorgon. Det ser iallafall ut att bli en lugn helg för min del. :)

Nu är det natt! Natti natt!

Promenad till Jessi

Halloj! Solen lyser fortfarande så jag ska försöka ta tag i mig själv och skynda mig så att jag hinner ut medan solen fortfarande är glad. Ska ta och promenera till Jessi, ska hälsa på henne ikväll. Stackaren opererades i måndags :( så jag ska lämna Grey's anatomy till henne och vi sa väl nåt om att se på en film? Senare är det ju Idol också! :D

Lite mer Kos:

Vi tjejer!


Boooys

Vad händer med oss?

Vi lyckades vinna matchen med nöd och näppe, helvete vad dåligt vi spelade. Ett tag trodde jag fan att vi skulle förlora hela matchen... MOT MALTA! Pinsamt, riktigt pinsamt!

Nu ska jag krypa ner under täcket och läsa en stund!
Natti natt!

Sverige - Malta, KOM IGEN NU DÅ!

Om 50 minuter spelar Sverige mot Malta, spännande!!!! Jag har hoppet uppe, det har jag verkligen! Har laddat upp med chips och cola här hemma och ska snart bara luta mig tillbaka och njuta av fotbollen.

Kom igen nu Sverige!
Jag missade ju förra matchen, jag missade tyvär när Zlatan räddade oss. Jag hoppas att den här matchen blir lika spännande - och att vi vinner även denna gång!

Sov inte hela dagen

Goddag! Sovit gott? Det har jag gjort, vaknade dock imorse av att jag hade jävligt ont i ryggen så jag fick kliva upp och vandra runt i lägenheten en stund. Det blev bättre tillslut och jag kunde somna om. Jag ska snart ta och käka någonting tror jag, gå och duscha och sedan gå och handla litegrann. Känns som om det är många måsten jag borde göra idag... suuck.

Ha en bra dag!

Recension: Egalias döttrar - Gerd Brantenberg

Egalias döttrar
Författare: Gred Brantenberg
Utgivningsår: 1977
Förlag: Pax förlag
Första meningen: ">Det är trots allt män som avlar barn, sa diriktör Bram och gav sin son en tillrättavisande blick över kanten på Egalsundsposten<

"I landet Egalia äter männen p-piller, klämmer in sig i trånga särkar
och bär pehå. Trött på att betraktas som kompetent bildar den unge Petronius till slut Mansligan, en maskuliniströrelse, och gör uppror mot kvinnoförtrycket. Gerd Brantenbergs Egalias döttrar är en träffsäker parodi på det moderna patriarket. Ebba Witt-Brattström skriver i ett nytt efterord att en av Gerd Brantenbergs poänger är att könsmakt korrumperar. Och alla som läser den här boken lär ställa sig på Petronius och maskuliniströrelsens sida i dess kamp för ett Egalia där alla respekteras som individer, oberoende av kön."

Okey, detta var en ganska konstig bok, haha. Men rätt så underhållande ändå på sitt sätt.
Det är kvinnorna som har all makt i samhället och männen är de som är hemma och tar hand om hem och barn. Det är kvinnorna som har de viktiga jobben, som klär upp sig i kostym och sitter i regeringen. Det är männen som rakar benen, käkar p-piller och rullar upp skägget i papiljotter... Männen bär PEHÅ, en hållare för snoppen.

Boken är skrivet på ett sätt som gjorde den lite svårförståerlig vissa gånger, överallt där det normalt skulle stå man eller män så stod det dam eller kvinna istället. Till exampel sjöman hette sjökvinna. Här kommer en mening som exampel, i en "vanlig" bok skulle det stå: Man kan inte både ha kakan och äta upp den, i boken står det: "Dam kan inte både ha kakan och äta upp den." Så överallt där det ska ska "man" står det istället "dam" osv. Ni fattar.

Det är många ord som är omgjorda på detta sätt, vilket gjorde att många gånger tog det ett ganska bra tag innan jag förstod vilket ord som skulle vara där egentligen. Det var dock ganska roligt att försöka lista ut vad som var ändrat och vilket ord som var orginalordet.

Ja, inte världens bästa bok enligt mig men den var rolig att läsa. Boken är skriven 1977 och Gerd Brantenberg har skildrat samhället hur det skulle kunna vara ifall kvinnorna hade den makt som männen har.
Ganska underhållande faktiskt!

Jag fick ta EN, tack Malin!

Halloj! Jag har ramlat lite... jag tog en snus nyss. Men jag fick tillåtelse av Malin (vi slutar tillsammans). Jag har verkligen ÄTIT konstant hela dagen för att jag är så sugen men ingenting hjälper ju eftersom att det e nikotin som systemet egentligen vill ha... så jag messade malin och frågade om jag fick ta EN en liiiiten stund, och det fick jag tack och lov. Detta är ett helvete.

Tänkte lägga in lite bilder nu igen, lite från Kos! :D

Den eviga frågan: "Vad ska jag äta?"

Förfest på balkongen!

Erika är glad! :D

Grabbarna, minus Nisse!

Posar-Emma!

 

En liten hög med bilder! Jag har mest festbilder, haha! :)

Idol 2009

Halloj! Har varit en slö dag för mig hittills. Jag har jobbat lite på min farm, diskat litegrann och funderar nu på att kolla ifall tvättstugan är ledig. Jag är liiite uttråkad...

Ikväll börjar Idol!!! Soom jag har längtat! Så kvällen är räddad nu kan jag säga! :)
Jag hoppas att ni sitter bänkade framför tv4 klockan 20.00 ikväll!?

Lite bilder från återträffen

Nu har jag äntligen fått över mina bilder från mobilen, det är Kos-bilderna samt bilderna från Kos-återträffen!
Och ni kan ALDRIG gissa vad som hända mig för en stund sedan på facebook? "Min Italienare" addade mig som vän!! Det trodde jag inte att han skulle göra, och han har måååånga bilder vilket gör att jag kan titta och dreggla huuur mycket jag vill. Och jag kommer inte glömma hans vackra ögon... åååhåå! :D

Bilder från återträffen i Johns stuga:

Vi gjorde en egen fishbowl, den blev staaaark...

Så var den sluuuuut

Lite shottar!

Sen blev det naket

 

Stekar-Nisse ;)


Fika

Är i Täfte just nu, sitter hemma hos pappa. Vi har varit och hälsat på bror och jessika och blivit bjudna på fika!

Det har gått ganska bra för mig idag att vara utan snus, jag brukar alltid tycka att andra eller tredje dagen är värst. Tror att det är dag tre utan snus som brukar vara svårast. Men just idag har det gått ganska så bra!
Jag är dock lite rädd om mina kära vänner denna vecka... För jag kommer både att ha snus-abstinens och PMS. Haha, inte lätt att leva alla gånger!

Om 20 minuter bär det av hem mot stan igen! Lägger in lite bilder här på bloggen när jag är hemma!
Puss

Nu gäller det

Idag är det dagen D. Idag slutar jag snusa... Jag har inte varit vaken så länge än så suget är inte fullt så stort än så länge. Ska åka till Täfte och hälsa på för att distrahera mig lite. Ska käka middag med pappa och sen ska jag hälsa på bror, Jessica och barnen! :)

Måste även köpa lite choklad till ikväll så jag kan tröstäta lite... Önska mig lycka till!

Gårkvällen

Jag hade väldigt roligt igår på Kos-återträffen! :D Maten som vi hade med oss var riktigt god. Det var grekisk mat på svenskt vis, och tro det eller ej så var den till och med godare än i grekland! :P Jag åt tills jag storknade!
Vi badade badtunna, en badtunna som aldrig blev riktigt varm så vi badade i kallt vatten. Bastun däremot blev räddningen, den var vaaarm och skön!

Jag hade iallafall jättekul hela kvällen, tills efter jag druckit sista drinken. Man ska ALDRIG dricka den där sista drinken. Det slutade iallafall med att alla i huset hade somnat utan jag, och jag vågade inte lägga mig ner för jag fick dödsångest och trodde att somnar jag så dör jag. Tillslut gick jag över till Emma och Christian (som sov i gäststugan) och de var tack och lov vakna. Så jag fick sitta och prata med dom tills ångesten var över / jag hade nyktrat till litegrann och jag vågade sova. Men överlag var det en riktig lyckad kväll! I love you guy's!!

Imorgon kommer det förhoppningsvis lite bilder! :)

Kos-återträffen, äntligen!!

Snart bär det iväg på Kos-återträff!! Vad kul det ska bli!!! Jag har gjort klart min grekiska sallad och grekisk salladsdressing. Har stressat som en idiot hela dagen, tack och lov var inte Christian klar tills vi skulle åka (det var inte jag helelr) så jag fick ett meddelande om att vi skulle åka lite senare. De borde vara på väg nu snart.

Frågan är ju hur jag ska få med mig själv och all min jävla packning till OK där jag blir hämtad? Det är en jäävla massa saker. En väska med sängkläder, badkläder, handduk och alkohol i mängder, en påse med mat, min handväska och mig själv. TUNGT! Tur att det inte är så långt till OK iaf! :P

Ha en bra lördagskväll gott folk!! Det ska jaaag! Och äta MASSOR av god, grekisk mat (på svenskt vis:P).
PUSS

Mycket ett stå i

Godmorgon! Jag känner mig lite smått stressad för tillfället, har mycket att göra! Jag måste gå och handla till min grekiska sallad som jag ska ha med mig till festen. Sen ska jag hem igen, göra salladen, kasta mig i duschen, sminka mig och klä på mig, samt packa sängkläder och allt annat som ska med. Och allt detta ska jag göra på ca två timmar.
Vi skulle åka runt 14.00 - 15.00, så jag känner stressen. Orkar samtidigt inte stressa... haha! :P

Hoppas det blir lyckat ikväll iallafall! :D

Kos-återträff

Halloj! Min dator är fortfarande död och sitter nu hos Malin och uppdaterar lite på min farm! :) Vi ser på Brokeback Mountain, den är snart slut.

Läste ut en bok inatt men vet inte när jag kommer kunna komma med en recension. Har även en till recension som ligger och väntar. Ska som sagt lämna in datorn och hoppas på att den överlever. Ni får gärna hålla en tumme åt mig! :)

Imorrn är det fest i Johns stuga med Kos-gänget! Ska bli såå kul! Har taggat till detta sen vi kom hem! :P Vi ska bada badtunna, käka middag och bara ha det braa! Det blir lite av ett knytkalas. Alla ska ta med sig någonting och jag ska fixa den grekiska salladen! :)

Ha en bra helg! Puss


Min dator är ingen kaffedrickare

Halloj! Jag är hos Malin för tillfället, hon håller på att rensa sin garderob... det går väl sisådär. Hon är inte direkt ett fan av att slänga kläder! :P

Jag kommer inte att kunna blogga på ett tag. Det hände nämligen en olycka med min älskade dator igår...
Jag råkade hälla en kopp kallt kaffe över hela datorn, allt på skärmen blev konstigt och jag skyndade mig att stänga av den. Ringde sedan i panik till mammas karl, helt gråtfärdig. Han sa att jag skulle ta ut batteriet och låta datorn ligga upp och ner så att kaffat fick rinna ut och sedan låta den torka.
Inatt när jag skulle starta den och se om den levde så startade den men innan den hade startat helt så dog den igen. Jag har försökt fler gånger men samma sak händer.

Jag ska lämna in den till mammas jobb och låta dom kolla på den. Den fungerar ju, till viss del, så det är troligvis bara någon sak i den som pajat. Hoppas den går att rädda!!!

Såå, alltså... är jag väldigt frånvarande här på bloggen vet ni varför. Jag hällde kaffe över min dator.

Utgång, inte utgång?

Idag är det Onsdag. Jag har inga planer för dagen förutom att jag måste gå och köpa toapapper.
Malin vill att jag ska följa med ut ikväll, jag har inte bestämt mig ifall jag vill eller inte än. På ett sätt hade det varit kul, det är ju nollesäsong så det är säkert massor med folk ute och många snyggingar att ragga på. Samtidigt känner jag mig inte fullt så taggad. Vill inte heller sitta hemma ännu en kväll, hade varit kul att se en film med någon/några istället. Äääh, jag vet inte. Ska fundera en stund till sen får jag se vad som händer.

Jag har ju egentligen inte råd att gå ut, visst det kostar inte så mycket men eftersom att vi kommer vara uppe på Universitetsområdet kommer vi ta taxi hem och den kostanden har jag inte att lägga ut på. Och jag vill inte gå hem själv mitt i natten, förbi gammlia och genom Haga.. känns liiite läskigt. Får se helt enkelt. Men måste fan komma fram till ett beslut snart.

Borde vara förbjudet

Men ååh, jag hade tänkt se ett sista avsnitt av Grey's innan jag ska sova... sen är det ett BRA avsnitt som slutade huur spännande och hemskt som hellst. Hur kan man avsluta ett avsnitt så!? Jag borde verkligen inte se ett avsnitt till nu, borde inte men vill. Hur ska jag kunna hålla mig till imorgon!?

Gaaah! Nää, jag måste sova!! :(


Kan.Inte.Välja

Jag sitter här och försöker komma fram till vilken bok jag ska / vill börja läsa, men jag kommer ingen vart! Beslutsångest så det heter duga. Jag har 17 böcker att välja mellan just nu, oftast brukar det vara ganska lätt - det är en bok som känns som boken med stort B. Det är den som jag bara MÅSTE läsa. Nu får jag inget sådant infall. Vet inte om det är för att min läslust ligger i viloläge eller vad det beror på. Är det så att läslusten har tagit en paus vill jag ju inte ta "en av de bättre" böckerna ifall jag inte kommer läsa så mycket.
Nu ska jag sätta mig och fundera.

Åh.Vad.Jobbigt

Recension: Kyssa sammet - Sarah Waters

Kyssa sammet
Orginaltitel: Tipping the Velvet
Författare: Sarah Waters
Utgivningsår: 1998
Förlag: Natur och Kultur
Första meningen: "Har du någonsin smakat ostron från Whitstable? Om du har det minns du det säkert."

"Den unga ostronflickan Nancy blir handlöst förälskad i music hall-artisten Kitty Butler. Kittys specialitet är att uppträda klädd som man och Nancy kan inte låts bli att facineras av henne. Snart blir hon också Kittys partner, både på och utanför scenen. Men så brädas hon av en rival och hennes fall ner mot samhällets botten i det viktorianska London tar sin början.
Nancy dras in i en grym och dekadent sapfisk överklassmiljö, där människovärdet står betydligt lägre i kurs än njutningen."

Boken utspelar sig under 1800-talet i London. Nancy kommer från en enkel familj som försörjer sig på att tillaga och sälja ostron. När hon sedan träffar den färgsprakande och facinerande Kitty lämnar hon sitt hem och sin familj för att skapa sig ett eget liv tillsammans med Kitty i London.
Drömmarna om berömmelse och oövervinnerlig kärlek är det som driver flickorna frammåt. När de först anländer till London har de inte mycket. Kitty tjänar lite pengar på att uppträda på små, fallfärdiga teatrar och Nancy är ständigt vid hennes sida. På dagarna jobbar de hårt och på nätterna älskar de passionerat. Ingenting verkar kunna skilja dem åt.
Men allt eftersom att Kittys berömmelse blir större och de får uppträda på stora, kända teatrar börjar det knaka i fogarna. Homosexualitet är ingenting som accepteras i samhället och de kan bara visa sin kärlek bakom stängda dörrar. Nancy bryr sig inte om vad folk tycker om tänker om dem, allt hon bryr sig om och älskar är Kitty. Kitty däremot är livrädd över vad folk ska tänka om dem och tillslut väljer hon en man framför Nancy.
Hela Nancys värld rasar samman och hon hamnar på gatan. För att överleva tvingas hon tillslut till prostitution och total förnedring, men hon bryr sig inte längre. Hon har ingenting att leva för ändå.

Detta är en riktigt bra bok! Jag rekommenderar den verkligen! Det som ger boken många pluss är för det första språket och sen även att den utspelar sig under 1800-talet. Jag läser inte så många böcker som utspelar sig från denna tid, men den här vann mitt hjärta. Det är facinerande och spännande boken igenom! Man vet aldrig vad som kommer att hända med Nancy, hennes situation och hennes liv tar många vändningar genom hela boken vilket gör att nyfikenheten och spänningen hålls vid liv.

Jag är redan sugen på att läsa hennes andra böcker!

Allt jag har att säga är:

Goddagens! Jag hade ställt klockan på 11.00 idag men tack vare mamma vaknade jag 10, och tro det eller ej så klev jag faktiskt upp efter att jag hade pratat med henne!

Idag lyser solen så jag ska ta mig ut. Ska ta och kasta mig in i duschen snart och sen ta mig ut så fort jag kan. Jag måste handla lite mat och kanske ta mig en tur ner på stan.

Hoppas alla får en bra dag! :)

Just nu:

Äter jag alldeles för många mackor och vill inte sova.

Vad kan man hitta på?

RSS 2.0